Ovaj hrskavi povrtni 'pomfrit' s koricom od parmezana isplati se probati, preukusan je

Shutterstock Hrskavi povrtni 'pomfrit' s koricom od parmezana
Vidi originalni članak
  • Ako navečer ili općenito  izbjegavaš unos puno ugljikohidrata, ovaj je recept jednostavno izvrstan
  • Hrskavi povrtni pomfrit također je fenomenalnog okusa, a i idealno se slaže s raznim umacima
  • Donosimo ti recept za zdravi ljetni obrok  

Ovaj recept začas ćeš pripremiti pa je stoga savršen obrok za stanku za ručak u kućnom uredu ili za međuobrok s malo ugljikohidrata u kasnim večernjim satima. Kako bi povrtni „krumpirići“ imali još bolji okus, imaju začinjenu koru od parmezana! Zvuči doista primamljivo, zar ne? 

Saznajemo Brzo i ljetno: Hrskavo-sočni baguette s nadjevom od rajčica i mozzarelle

Sastojci za 2 porcije:

• 2 cikle

• 3 mrkve

• 1 batat

• 1⁄4 korabice

• 1⁄4 celera

• 1-2 žlice maslinova ulja

• krupna sol, papar

• 1 žličica posušenog ružmarina

• 3 žlice naribanog parmezana

• 1 pakiranje svježeg malomasnog sira 

Jednostavan recept: omiljena salata od krumpira Marthe Stewart

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 210 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje. Operi i očisti povrće te nareži na štapiće približno iste veličine.

2. Pomiješaj povrće s maslinovim uljem, malo soli i papra te ružmarinom. Zatim rasporedi na lim za pečenje. Peci u pećnici (u sredini) oko 30 minuta do zlatnožute boje. Zatim pospi parmezanom i peci još 5 minuta dok se sir ne zalijepi za pomfrit.

3. Pospi jelo krupnom soli i jedi zajedno sa svježim sirom (koji možeš začiniti po želji). 

Posjeti Miss7.24sata.hr