Ovaj hrskavi povrtni 'pomfrit' s koricom od parmezana isplati se probati, preukusan je
- Ako navečer ili općenito izbjegavaš unos puno ugljikohidrata, ovaj je recept jednostavno izvrstan
- Hrskavi povrtni pomfrit također je fenomenalnog okusa, a i idealno se slaže s raznim umacima
- Donosimo ti recept za zdravi ljetni obrok
Ovaj recept začas ćeš pripremiti pa je stoga savršen obrok za stanku za ručak u kućnom uredu ili za međuobrok s malo ugljikohidrata u kasnim večernjim satima. Kako bi povrtni „krumpirići“ imali još bolji okus, imaju začinjenu koru od parmezana! Zvuči doista primamljivo, zar ne?
Sastojci za 2 porcije:
• 2 cikle
• 3 mrkve
• 1 batat
• 1⁄4 korabice
• 1⁄4 celera
• 1-2 žlice maslinova ulja
• krupna sol, papar
• 1 žličica posušenog ružmarina
• 3 žlice naribanog parmezana
• 1 pakiranje svježeg malomasnog sira
Jednostavan recept: omiljena salata od krumpira Marthe Stewart
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 210 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje. Operi i očisti povrće te nareži na štapiće približno iste veličine.
2. Pomiješaj povrće s maslinovim uljem, malo soli i papra te ružmarinom. Zatim rasporedi na lim za pečenje. Peci u pećnici (u sredini) oko 30 minuta do zlatnožute boje. Zatim pospi parmezanom i peci još 5 minuta dok se sir ne zalijepi za pomfrit.
3. Pospi jelo krupnom soli i jedi zajedno sa svježim sirom (koji možeš začiniti po želji).