Ova osvježavajuća pita od limuna izvana je fino hrskava, a iznutra božanstveno sočna

shutterstock Pita od limuna s beze puslicama
Vidi originalni članak
  • Oprez, ljubitelji kolača s limunom! Donosimo recept za beze pitu od limuna kojoj je teško odoljeti 
  • Biskvit od prhkog tijesta, super glatki nadjev od limuna i zlatni beze ukrasi spajaju se u ovaj slatki san
  • Recept nije kompliciran, a rezultat će oduševiti sve ljubitelje voćnih deserata, pogotovo fanove okusa limuna 
  • Pročitaj više: Osim što je prefin, ovaj pahuljasto lagan kolač od limuna ne treba ni peći

Ako si ljubiteljica limuna, odmah prestani sa svime što radiš te napravi ovaj beze kolač od limuna! Ovaj recept mijenja tradicionalni biskvit za pitu s nježnom korom od prhkog tijesta s maslacem. Biskvit se radi jednostavno, od otopljenog maslaca i mljevenih keksića od prhkog tijesta. Smjesa se utisne u kalup za pitu i peče… 

Life&style Sorbet je divna, ledena ljetna slastica. Evo 3 jednostavna recepta za sorbet od breskve, limuna i marelice

Sastojci:

Biskvit od prhkog tijesta

• 170 g keksića od prhkog tijesta 
• 4 žlice neslanog maslaca, rastopljenog

Krema od limuna

• 1 šalica limunovog soka (od 4-5 limuna)
• 2 žlice kore od limuna
• 1 1/4 šalice šećera
• 2 jaja
• 3 žumanca (bjelanca sačuvaj za beze)
• 1/4 žličice košer soli
• 1 žlica kukuruznog škroba
• 12 žlica neslanog maslaca, hladnog (narezati na 12 komada)

Beze

• 3 bjelanca
• 1/2 žličice vinskog octa
• 1/2 šalice šećera

Priprema:

Kora od prhkog tijesta

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Samelji fino keksiće. (Alternativno ih možeš izvaljati valjkom za tijesto ili smrviti batom za hranu unutar plastične vrećice.)

2. Umiješaj rastopljeni maslac i utisni mrvice na dno i gornju stranu kalupa za pitu (promjera 22-23 cm) s uklonjivim dnom. Upotrijebi dno čaše kako bi čvrsto pritisnula mrvice. Peci 8 minuta i izvadi na rešetku da se ohladi.

Life&style Najbolji voćni kolači za uživanje preko ljeta: donosimo 4 recepta

Krema od limuna

1. Pomiješaj sve osim maslaca u srednje velikoj tavi te neprestano miješaj na srednjoj ili laganoj vatri dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Nastavi kuhati i miješati dok smjesa ne prekrije stražnju stranu žlice.

2. Dodaj hladan maslac, komad po komad i miješaj dok se ne sjedini prije nego što dodaš sljedeći komad.

3. Makni s vatre i propasiraj kremu kroz fino sito te ukloni krute komade.

4. Ulij kremu na pečeni biskvit i zagladi vrh.

Beze

1. Ostavi bjelanjke da se ugriju na sobnoj temperaturi dok radiš kremu od limuna. Umuti bjelanjke i prašak za pecivo na velikoj brzini dok ne dobiješ mekane vrhove.

2. Postupno dodaj šećer dok miksaš pa nastavi miksati dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.

3. Žlicom ili slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom nanesi beze puslice preko kreme i peci dok ne porumeni, oko 12 minuta.

4. Potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja. Pita se može ostaviti u hladnjaku preko noći.

Posjeti Miss7.24sata.hr