Ova godina nam nije donijela mnogo prilika za spajanje dana, a evo kakva nas situacija čeka u 2021.

Vidi originalni članak
  • Mi Hrvati poznati smo po tome da volimo spajati dane kako bismo dobili produženi vikend
  • Ova godina nas nije pomazila što se toga tiče pa smo tek nekoliko puta uspjeli uživati u četiri slobodna dana
  • Ni 2021. godina nam se na prvu ne čini obećavajućom jer dosta praznika i blagdana 'pada' vikendom, ali čini nam se kako ćemo ipak više uživati nego ove godine

Ova zaista i neobična i iznimno teška godina još nije ni završila, a mi već gledamo na kalendar da vidimo kako iduće godine 'padaju' dani, odnosno već radimo planove koliko produženih vikenda možemo imati. Godina koja je pred nama ne obećava previše, no čini nam se kako ćemo ipak pronaći načine. 

Life&style Kakva šefica! Zaposlenicima daje "slobodne dane za mamurluk" kad idu van

Kada smo krajem 2019. godine pogledali kalendar za ovu godinu, mnogi su ostali razočarani jer je većina praznika i blagdana bila upravo vikendom pa smo tek tu i tamo imali produženi vikend. Kako se veselimo nekim boljim danima pred nama, odmah nas je zanimalo koliko dana ćemo moći provesti u vikendicama diljem Hrvatske ili ćemo moći iskoristiti za neko vikend putovanje izvan granice Lijepe naše. 

Počnimo redom, Nova godina, odnosno 1. siječnja 'pada' u petak pa će neki moći uživati odmah početkom godine u vikendu koji traje tri dana. Idući praznik je već za pet dana, a Sveta tri kralja bit će u srijedu. Vjerojatno nitko neće moći spojiti taj dan s prethodnim ili idućim vikendom, no veselimo se jednom danu odmora koji će nam skratiti tjedan. 

Već sad se možemo pripremiti da nakon 6. siječnja, sigurno neće biti mogućnost spajanja dva mjeseca jer nam je prvi idući blagdan Uskrs koji je iduće godine 4. travnja, a po običaju pada u nedjelju te nam nakon njega slijedi Uskrsni ponedjeljak pa tu imamo opet vikend od tri dana. 

U svibnju imamo dva praznika, a oba su vikendom pa možemo zaboraviti na produženi vikend. Praznik rada koji je prvog dana svibnja, 2021. bit će u subotu, a 30. svibnja kada obilježavamo Dan državnosti bit će u nedjelju. 

Lipanj nam donosi više radosti, ne samo jer su dani duži i ljepši, već ćemo imati dva produžena vikenda. Tijelovo je u četvrtak 3. lipnja pa nam početak mjeseca nudi priliku za odmor od četiri dana, a zatim slijedi Dan antifašističke borbe koji će se obilježiti u utorak 22. lipnja. Taman ćemo se uspjeti izguštati prije godišnjeg, a i pripremiti da u srpnju ne obilježavamo ništa. 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježavamo 5. kolovoza, a 2021. godine on će biti u četvrtak pa će neki, osim produženog vikenda, dobiti i produženi godišnji odmor. Blagdan Velike Gospe je 15. kolovoza, a za njega je iduće godine rezervirana nedjelja.

Kako se približavamo kraju 2021. godine, ostala su nam samo dva dana od kojih ćemo imati malo duži vikend. Prvi od njih je 1. studenog, Dan svih svetih, koji će biti u ponedjeljak, a zatim slijedi 18. 11. - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - koji je u četvrtak. Božić i Sveti Stjepan bit će u subotu i nedjelju, a već tada ćemo na veliko razmišljati o spajanju u 2022. godini. 

Posjeti Miss7.24sata.hr