Otvoren je restoran Rougemarin Hvar, oaza finih delicija u savršenoj ljepoti i miru otočića Jerolima
- Restoran Rougemarin Hvar na otočiću Jerolimu pored Hvara smješten je usred borove šume, te nudi doista posebno iskustvo za sva čula
- Poznati chef Marin Medak otvorio je restoran u kojem možeš uživati u tradicionalnim jelima uz 'žmul' vina, ali i maštovitim kulinarskim kreacijama na kakve smo navikli iz Rougemarina
- Rougemarin Hvar ima čak 120 sjedećih mjesta, dvije prostrane terase s pogledom na kristalno čisto more te pogled na Forticu, poznatu hvarsku utvrdu
- Pročitaj više: Novi restoran Gatula na Biševu uz lokalne delicije nudi i jedan od najboljih pogleda na Jadranu
Ime i djelo sjajnog chefa Marina Medaka zasigurno je poznato svim ljubiteljima dobre hrane. Sa svojim 'Rougemarin' restoranima i konceptima pomicao je granice i nudio neke nove koncepte na našim prostorima, uglavnom u Zagrebu. Ovog ljeta je svoj Rougemarin otvorio u turističkoj meki, Hvaru, odnosno, na malom otoku tek nešto manje od kilometra udaljenom od hvarske gradske rive. Već sam dolazak na otočić Jerolim nezaboravno je iskustvo, jer goste do tamo prevoze domaći barkajoli koji svojim tradicionalnim barkama voze direktno s hvarske rive svakih 20-ak minuta. Vožnja traje 10 minuta, a gosti mogu uživati u predivnom pogledu na otok Hvar.
Rougemarin Hvar
Restoran Rougemarin Hvar smješten je u hladovini borove šume, ima dvije terase, a mir i prelijepi pogled praćen je tek orkestrom zrikavaca. Na otoku možeš uživati cijeli dan u kupanju i sunčanju, a uz maštovita jela i osvježavajuća pića odmor za tijelo i dušu bit će potpun.
Chef Medak inspiraciju vuče iz vlastitih korijena i osnova dalmatinske kuhinje uz poznati japanski model 'omakase', gdje se gost jednim dijelom u izboru prepušta chefu koji upotrebljava najbolje namirnice koje je nabavio za taj dan. A namirnice donose domaći ribari i lokalni proizvođači mliječnih proizvoda, voća i povrća te hvarski vinari. Nudi se 'Dalmacija na tanjuru'… Restoran nudi i mogućnost uživanja u tradicionalnoj marendi uz „žmul“ vina po cijeni od 25 EUR za sve koji imaju plavu povratnu kartu hvarskih barkajola.
Unutar predivne šume restoran nudi mir i intimu u Fjaka forestu, gdje se nalaze tri paviljona i nekoliko manjih punktova s udobnim ležajima, stvarajući savršeno okruženje za opuštanje nakon obroka.
Dalmacija na tanjuru
Bacili smo pogled jelovnik Rougemarin Hvara na njihovoj internetskoj stranici. Od hladnih predjela nude se salata s čičvardom, rimskom salatom, krastavcima, mladim rotkvicama i mladim lukom, spicy tuna s lišćem vinove loze, morskim ježincem, gomashiom i mladim lukom, marinirana hobotnica s kaparima, dresingom od octa od bijelog vina, rajčicom, ljutikom, peršinom, češnjakom i pečenim krumpirima te srdele na savur s ružmarinom, maslinovim uljem, domaćom kvasinom, bijelim vinom, konfitiranim cherry rajčicama i domaćim kruhom. Cijene se kreću od 15 do 25 eura.
Od toplih jela u ponudi su janjeći šiš (uz salatu od cherry rajčica, ljutiku, peršin i ulje od metvice), rib-eye (s bulgurom, caponatom, kaparima, sušenim rajčicama i chimichurri umakom), svježa grilana jadranska riba (s emulzijom od citrusa, cherry rajčicama, mladim lukom i peršinom), ražnjići od grdobine i slanine (s pečenim krumpirima, sušenim rajčicama, kaparima i timijanom), domaće fettucine s tripicama od grdobine (uz pesto od bosiljka, čips od češnjaka i ukiseljeni komorač) te crni rižoto od sipe (s coulisom od cherry rajčica i ukiseljenim motrom). Cijene su od 22 do 100 eura.
Na meniju su i dva deserta: Biskvit od rogača s kremom od marelica, svježim marelicama i marmeladom (košta 12 eura) te Maraška, biskvit s višnjom maraskom, mousse od bijele čokolade, čokoladni crumble i dehidrirana višnja (koša 13 eura).
Više o ponudi Rougemarin Hvara, kao i mogućnosti rezervacije možeš saznati na njihovoj internetskoj stranici, te na njihovom Instagramu i Facebooku.