Otkrivena je tajna dugovječnosti engleske kraljice Elizabete – i za to je zaslužno čak 6 faktora

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Britanska kraljica očito ne treba eliksir za vječni život
  • Izgleda fenomenalno sa svoje 93. godine i čini se da joj niti stotka neće predstavljati problem
  • Kraljica Elizabeta ima sjajne savjete i trikove od kojih sve možemo nešto naučiti i prihvatiti

Dakle, još sedam godina i kraljica Elizabeta će proslaviti svoj 100. rođendan. Usprkos ozbiljnim godinama ne razmišlja o tome da prestane obavljati svoje kraljevske dužnosti te joj ne pada na pamet tron prepustiti nekome drugome. A i izgleda i ponaša se sasvim fit – kako je to moguće, usprkos njenim godinama? Sada imamo odgovore na to…

6 razloga za dugačak život kraljice Elizabete

1. Geni: tko bi to pomislio… Svejedno je li riječ o izgledu, karakternim crtama ili našem općenitom razvoju – geni još uvijek imaju prste u svemu. Kraljica je imala sreće – jer je naslijedila sjajne gene. Njena majka doživjela je 101. godinu. Svi vjeruju kako će je kćer prestići…

2. Stil života: jesi li ikada vidjela kraljicu s cigaretom? To je slika koju si ne možemo ni zamisliti. Pušenje i veliku konzumaciju alkohola kraljica izbjegava cijeloga života.

3. Radoholičarstvo: ma kakva mirovina! Kraljica nikada nije prestala raditi. Državni posjeti, društveni angažman i različite ceremonije stalno su u njenom kalendaru. Znanstvenici su uvjereni da takav način života održava mozak mladim i fit.

4. Zdrava prehrana: kad bismo imale vlastitog kuhara, naše narudžbe često bi bile odrezak i pomfrit te različite slastice. Međutim, to nije slučaj kod kraljice Elizabete – ona uživa u zdravoj i jednostavnoj kuhinji. Za doručak uglavnom jede kukuruzne pahuljice sa sušenim voćem i orašastim plodovima, otkrio je jedan njezin kuhar. Ručak i večera također su lagani: riba i piletina s povrćem najčešće je na njenom meniju. Maksimalno izbjegava krumpir i tjesteninu navečer. Vrlo uzorno.

5. Puno kretanja: o da! Kako bi ostala tjelesno aktivna, kraljica svaki dan dugo šeće.

6. Čaj: kao što je i dio engleske tradicije, kraljica pije redovito čaj. Svako jutro započne šalicom zelenog čaja. Ta je sorta poznata po tome da ima puno antioksidansa koji sprječavaju bolesti.

Posjeti Miss7.24sata.hr