Otkrili su genijalnu metodu za zalijevanje biljaka uz koju će cvijeće bez problema preživjeti godišnje odmore

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Genijalan trik za zalijevanje biljaka kako bi ih održala na životu dok si na odmoru postao je viralan na TikToku
  • Ova metoda se pojavila na internetu baš u pravi trenutak - uoči sezone godišnjih odmora 
  • Sve što ti treba je konopac i kanta vode - i možeš mirno otputovati na more

Ako se uvijek trudiš održati svoje biljke živima i dobro se brinuti za njih, može biti nezgodno otići na godišnji odmor. Odbaciti i napustiti svoj namjenski raspored zalijevanja nikada nije dobra vijest ako je tvoja misija održati svoje biljke lijepima i u cvatu. Svi biljkoljupci sada neće više morati brinuti za svoje biljke dok su na odmoru, jer kako se pokazalo, one su samodostatnije nego što misliš.

Life&style S ovim smiješnim crvićem biljka ti više nikad neće uvenuti ili istruliti

Srećom, super pametan način zalijevanja biljaka i dok si na putovanju uljepšao je internet s TikTok video snimkom strastvene ljubiteljice kućnih biljaka koji je prikupio milijune pregleda. TikTokerica Justine Shannon, koja ponosno vodi svoju @selfcareplants stranicu, podijelila je vodič korak po korak o tome kako koristiti "metodu fitilja" za zalijevanje cvijeća i hidrataciju lišća čak i dok si odsutna.

@selfcareplants Self-watering hack while on vacation! #wickmethod #planttiktok #plantsoftiktok #planttok #indoorplants #selfwatering #fyp #xyzbca ♬ Summer - Instrumental - Devinney

Trik uključuje rezanje dugih komada debelog fitilja i zakopavanje jednog kraja duboko u tlo biljke. Drugi kraj se stavlja u lonac ili zdjelu s vodom, podignut iznad tako da se voda može upiti u fitilj i kapnuti u tlo. Razlog za to je prilično pametan: korijenje biljaka koristi fitilj kao slamku, pijući gutljaje vode kad su žedne. U drugom postu daje novosti nakon povratka sa svog 12-dnevnog putovanja. "Sretna sam što mogu izvijestiti da su biljke sretne i napreduju", rekla je Shannon. Istaknula je da joj se jedna biljka odlično snalazi, iako zahtijeva često zalijevanje jer ima tanje listove. Druge biljke, kao što je pothos, čak su imale novi list.

Znaš li kako se ispravno brinuti za drvo novca? Ova biljka donijet će ti sreću i uljepšati tvoj životni prostor

@selfcareplants Pt. 2 FOLLOW UP: self-watering system, wick method #fyp #planttok #plantsoftiktok #xyzbca #foryou #wickmethod #planttiktok ♬ Sunny Day - Ted Fresco

S trikom za zalijevanje biljaka, koji je Justine uspješno demonstrirala u svojim videozapisima kada je otišla na 12 dana, impresionirala je mnoge biljkoljupce, a mnogi su u komentarima obećali da će tu ideju iskoristiti. Jedan je napisao: "Dovraga, sviđa mi se ovo, nadam se da radi!" U međuvremenu je druga osoba izvijestila da je njezina prijateljica isprobala trik komentirajući: "Djevojka koju poznajem radila je ovo dok je bila na 15-dnevnom odmoru i sve su joj biljke uspjele preživjeti!!!"

Life&style Sve što trebaš znati kako ti orhideja više nikad ne bi uvenula

Još jedan je istaknuo da je savjet savršen za one kojima je posvećenost svakodnevnoj njezi biljaka malo nemoguća, dodajući: "Ovo je tako sjajan savjet za vrtlare!!! Pomaže da se čini manje zastrašujućim."

Posjeti Miss7.24sata.hr