Otkrila sam recept za čarobni sprej koji pegla bez glačala

miss7
Osim što se vrlo jednostavno priprema, jeftin je i provjereno djeluje. Otkrivamo ti kako ga napraviti
Vidi originalni članak

Kada bih morala izdvojiti kućanski posao koji mrzim najviše na svijetu, bez razmišljanja bih rekla peglanje. Definitivno peglanje! Osim što oduzima puno slobodnog vremena, ova prilično naporna aktivnost zahtjeva puno pažnje, preciznosti i truda. "Pazi da ne spališ košulju, dobro popeglaj crte na rukavima..." - i kad sve to pedantno odradiš, druga strana je već zgužvana. Zvuči poznato? 

Što ako ti kažem da sam otkrila sprej koji se priprema od tri sastojka (koja sigurno imaš doma) i koji će umjesto tebe ispeglati tvoju odjeću? Nije laž! Čarobni sprej za peglanje zaista postoji i stvarno djeluje. U nastavku ti otkrivam recept za pripremu i način upotrebe: 

Sastojci: 

400 ml destilirane vode
1 žlica omekšivača
1 žlica alkoholnog octa
prazan raspršivač

ZANIMLJIVO Jesi li znala da aluminijska folija čini glačanje puno lakšim?

Postupak pripreme:

U prazan raspršivač ulij 400 ml destilirane vode u koju ćeš dodati 1 žlicu omekšivača i 1 žlicu alkoholnog octa. Sve dobro promiješaj i sprej za peglanje je spreman za uporabu. Kod ulijevanja sastojaka u raspršivač dobro će ti poslužiti lijevak kako bi svi sastojci završili u raspršivaču, a ne kraj njega. 

Način uporabe:

Nakon što pripremiš sprej, vrijeme je za "peglanje". Postupak je sljedeći: suhu majicu ili bilo koji drugi odjevni komad pošpricaj ovim sprejom, izravnaj rukama, stavi na vješalicu i čekaj da se posuši. Nakon sušenja, tvoja "ispeglana" odjeća spremna je za nošenje. Slike govore više od tisuću riječi.

1. Majica prije korištenja spreja

Majica neposredno nakon korištenja spreja 

Suha majica nakon korištenja spreja

Molim! I drugi put! 

Posjeti Miss7.24sata.hr