Osvježavajuća slastica: lagana beze rolada s malinama i borovnicama
- Šumsko voće savršeno je za osvježavajuće deserte
- Zato donosimo još jedan slasni recept s missGASTRO, ovaj puta za neodoljivu roladu
- Uživaj u pjenastoj beze kori i osvježavajućem okusu malina i borovnica
Ako obožavaš klasičnu Pavlovu tortu, onda je ova rolada kao stvorena za tebe. Za pripremu je potrebno tek nekoliko standardnih sastojaka te svježe maline, borovnice i krem sir. Savršena je za ljetne zabave, a najukusnija je svježe pripremljena jer su tada beze kore još hrskave. Rolada će se odlično slagati s čašom slatkog rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras.
Lagana beze rolada s malinama i borovnicama recept:
Sastojci:
Za beze koru:
- 4 velika bjelanjka
- 160 g šećera
- 1 žličica gustina
- 1 žličica soka od limuna
- 1 prstohvat soli
Za kremu:
- 150 g krem sira
- 200 g mliječnog slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 200 g malina
- 100 g borovnica
Priprema:
Prvo ispeci beze koru. Bjelanjke miješaj mikserom dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje. Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njega prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok. Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva Celzijevih.
Galette s jagodama: Trikovi, savjeti i recept za mirisnu, sočnu i prhku slasticu s jagodama
Neka se biskvit ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu. Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.
Dok se kora hladi, pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci je na ohlađenu beze koru. Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu.
Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko bobica maline.