Osvajači Nobelovih nagrada prema horoskopu: koji znakovi su najpametniji?

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Veliko istraživanje otkrilo je koji horoskopski znakovi su najčešći osvajači Nobelove nagrade
  • Naravno, taj podatak ne dokazuje nečiju inteligenciju, ali zanimljivo je vidjeti koji znakovi dominiraju
  • Dva su horoskopska znaka ispred svih ostalih, jesi li ti među njima?

Ako si se ikad zapitala koji je horoskopski znak najpametniji, došla si na pravo mjesto, mi imamo odgovor! Svi mi mislimo da smo najpametniji i očekujemo da se upravo naš horoskopski znak po tome istakne. Zahvaljujući projektu u kojem su proučeni horoskopski znakovi svih 900 dobitnika Nobelove nagrade, konačno imamo odgovor na pitanje koji je znak obdaren izuzetnom inteligencijom.

Da te umirimo (ako nisi Blizanac): našu inteligenciju ipak ne dokazuje Nobelova nagrada, to je doista previsoko postavljena ljestvica. A uz to, nagrade su dosta ravnomjerno raspoređene. Na prvom mjestu su Blizanci i oni su osvojili 93 nagrade, peti, Ovnovi, tek nešto manje, 76.

I još nešto, svi smo mi puno više od pukog horoskopskog znaka u kojem smo se rodili. Kao što će te upozoriti svaki bolji astrolog, u kojem je znaku bilo Sunce kad smo se rodili, nudi nam samo brzinski, površni uvid u sebe. Da bismo doista shvatili kako funkcionira astrologija, moramo uzeti u obzir čitavu natalnu kartu.

via GIPHY

Astrologinja Annabel Gat bi voljela vidjeti imaju li generacije rođene u znaku Urana ili Plutona neobično visok broj dobitnika Nobelove nagrade jer su Uran i Pluton planete povezane s otkrićima, promjenom, transformacijom. U kojem nam je znaku Sunce govori nam puno o tome što ćemo si postaviti za cilj, no na nebu je puno planeta čije odnose treba ispitati.

U kojem se znaku rađaju najodlučniji, fokusirani na posao i uspjeh?

1. Blizanci

Sveukupno Nobelovu nagradu dobilo je 97 Blizanaca, uključujući Boba Dylana, 'kontroverznog' dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

To što su Blizanci na vrhu ne treba nas iznenaditi - oni su inteligentni jer njihovim znakom vlada bistri Merkur. Blizanci imaju i onu svoju negativnu stranu koja se često ističe, neki znaju ispasti dvolični, usmjereni na sebe, ali s njima je uvijek zabavno, uz to što su inteligentni. Oni su uvijek glavni na tulumu, no znaju biti skloni i dubljim emocionalnim razgovorima s ljudima koji im se otvore i kojima treba pomoć i pravi su prijatelji u nevolji.

2. Vaga

Kao što vidimo, na drugom mjestu su dobitnici u znaku Vage, njih je ukupno 93. Vaga je znak ravnoteže u odnosima i općenito životu. Tu je nagradu dobio veliki pjesnik rođen u znaku Vage, T. S. Eliot.

3. Djevica

Djevice su poznate po svojim vještinama organizacije i analitičkom pristupu profesionalnim obvezama i vještinama pa su i oni zbog toga uspjeli uhvatiti velik broj nagrada.

HOROSKOP Jesi li znala da postoji indijanski horoskop? Provjeri koji si znak i koji kamen te štiti...

4. Rak

Nobelovaca rođenih u znaku raka dosada je bilo 81. Rak je inače najčešće povezan s domom i obitelji i zbog toga su Rakovi brižni roditelji i partneri, ali i općenito upućeni na to da pomognu potrebitima. Nobelovci Rakovi su Dalai Lama, Nelson Mandela, Malala Yousafzai, najmlađa dobitnica Nobela svih vremena (ako ga sad ne dobije Greta Thunberg). Svi ovi Rakovi dobili su Nobelovu nagradu za mir.

5. Ovan

Podosta nas je iznenadilo da su Ovnovi tek na petom mjestu jer su poznati po odlučnosti i upornosti. No, 76 dobitnika Nobelove nagrade rođenih u znaku Ovna ne treba podcijeniti.

via GIPHY

6. Bik

Bik je na sredini. Ako želimo prihvatiti sve površne predrasude o pojedinim znakovima, Bik se našao točno tamo gdje treba. Bikovi vole puno slobodnog vremena i to provedenog u luksuzu, znaju biti pomalo lijeni. Mnogi Bikovi radije bi otišli na piknik u prirodu s dobrim društvom, vinom i sirom nego li se borili na poslu da budu najbolji i na koncu dobiju Nobela. No, ima ih tako tvrdoglavih da kad si neki cilj zabiju u glavu, ništa ih ne može spriječiti da ga i ostvare.

7. Strijelac

Čudno je da su Strijelci tek na sedmom mjestu jer oni uživaju u svim akademskim uspjesima i znanjima, a bogme vole i da su pod svjetlima reflektora.

Life&style Započni dan na najbolji način, ovo je savršena jutarnja rutina za tvoj horoskopski znak

8. Ribe

Ribe su filozofi Zodijaka. To je vodeni znak i dubina je ono čemu teže, ali mogu biti rastreseni (možda i zato jer mnogi od njih tako vole marihuanu). Možda su bili prezauzeti drugim stvarima da bi se fokusirali na osvajanje Nobelove nagrade.

9. Vodenjak

Iznenađuje koliko je 'vodonoša' nisko na ljestvici jer Vodenjaci su ipak poznati po tome koliko vole ljude, po političkom aktivizmu i želji da pomognu drugima (Oprah je Vodenjak). Možda su ova čudna bića bila isuviše usmjerena na pomaganje drugima da bi se fokusirali na dobijanje nagrade za sebe. Njima je draže kad njihov rad za druge ima efekta negoli nagrada pa nas možda baš zato to što su tek na devetom mjestu ne treba toliko iznenaditi.

10. Lav

Lavovi će se razbjesniti i glasno rikati kad vide da su tek pri dnu jer ako nešto vole, vole pažnju usmjerenu na sebe. Ali od te njihove savršene grive na glavi pa do sposobnosti da budu uvijek u središtu pozornosti, dobro će oni proći i bez Nobela.

Life&style Otkrij koji je posao idealan za tebe prema tvojim horoskopskim osobinama...

11. Škorpion

Škorpion je znak ponovnog rađanja, opsjednut seksom i smrću i mnogi Škorpioni zbog toga su podosta naporni, isuviše intenzivni. Često vode veoma zanimljive živote i uvijek su puni sjajnih priča za društvo, ali njihov žalac često ih sprečava da doista uspiju i dobiju Nobelovu nagradu. Škorpioni ionako žele da ih se voli bezuvjetno, a ne zbog nagrada.

12. Jarac

Jarac je na posljednjem mjestu i nas je to šokiralo. Oni su inače itekako poznati po tome koliko su profesionalni i dobri u poslu. Oni su kompetitivni i radini. Upravo to što je među nobelovcima najmanje onih rođenih u znaku Jarca dokazuje ono što smo rekli na početku: nije dovoljno znati samo u kojem ti je znaku Sunce, već je za pravi uvid potrebna cjelokupna natalna karta.

via GIPHY

 

Posjeti Miss7.24sata.hr