Oš' kolač pastry i Tea Mamut u ponudi imaju novu tortu, a stvorena je za ljubitelje pistacija

Instagram @oskolacpastry Instagram @oskolacpastry
Vidi originalni članak
  • Oš' kolač jedna je od najpopularnijih slastičarnica u Splitu, a upravo su predstavili novu tortu 
  • Tea Mamut, jedna od najpoznatijih slastičarki u Hrvatskoj stoji iza kreacija ovih ukusnih i popularnih kolača
  • S tortom Tonka, koja se može kupiti cijela ili na komade, posebno će biti zadovoljni ljubitelji pistacija jer je upravo on jedan od glavnih sastojaka
  • Pročitaj više: Tea Mamut kreirala je prefini kolač od višanja u kojem možete uživati bez grižnje savjesti

Tea Mamut, jedna je od najpoznatijih slastičarki u Hrvatskoj, a zaslužna je i za otvaranje jednog od najslađih pastry mjesta u Splitu, Oš' kolač?. Mjesto je to u na kojem se često traži mjesto više, a u velikom izboru svježih kolača i torti teško je izabrati favorita. Oš' kolač je predstavio tortu u kojoj tri sastojaka imaju glavnu ulogu, a nama je za oko posebno zapela pistacija koja je u posljednjih nekoliko mjeseci postala jedan od najpopularnijih dodataka slatkim jelima.

Pistacija je, usudili bismo se reći, postala viralna i gotovo da nema restorana i slastičarne koja joj nije dala važnu ulogu u jelima. I sami smo ljubitelji pistacije, pa nemamo apsolutno ništa protiv, a posebno nam se sviđa u zanimljivim kombinacijama s drugim okusima. Upravo takva je i torta Tonka, koja kako joj i samo ime kaže, u sebi sadrži tonku, tropski začin, plod južnoameričkog drva. Ona je mješavina voćnih i pikantnih mirisa, a kroz istu se osjećaju vanilija, klinčić, cimet, badem i šafran. 

Osim pistacije i tonke, torta sadrži i maline koje joj daju svježinu. Oš' kolač torta Tonka ima još jednu prednost. Napravljena je od bezglutenskog biskvita s pistacijama (kao i u svemu, volimo inkluzivnost i u tortama), te kremom od slanih pistacija i kremom od maline, a za mekani mousse zaslužna je upravo tonka. Kako bi se svi okusi maksimalno spojili, ne smijemo zaboraviti ni na završnu notu, preljev od glazirane bijele čokolade te još malo dodataka sjeckanih pistacija i dehidriranih malina.

Tortu Tonku možeš pojesti u Oš' kolač u Splitu na adresi Ćiril Metodova 4, a ako se zaljubiš u okuse poslije jednog komada, možeš ju naručiti i cijelu (cijena na upit). 

Posjeti Miss7.24sata.hr