Odnos partnera s tvojim roditeljima može reći je li sklon prevari!?

Thinkstock / Spencer Davies
Postoji mnogo načina da otkrijemo vara li nas partner, od ponašanja pa do govora tijela. Ipak, iznenađujući znak nevjere možemo pronaći i u njegovom odnosu prema tvojim roditeljima
Vidi originalni članak

Za neke je SMS poruka dovoljna da posumnjaju u nevjeru, a i smatraju je prevarom, dok neki samo seksulni odnos s drugom osobom smatraju prevarom, a toleriraju na primjer flert. Koji god tip bila, postoje znakovi na koje moraš obratiti pozornost ako sumnjaš u nevjeru, a neki su pak vrlo neočekivani. Na ovo sigurno nitko ne bi obratio pozornost, ali trebali bi: na odnos koji naš partner ima s našim roditeljima. 

Na istraživanju od 1400 ispitanika koje je proveo datin servis Ashley Madison, 61 posto njihovih korisnika koji su priznali da imaju afere reklo je kako nisu bliski s roditeljima svog partnera. Gotovo polovica njih, odnosno 44 posto reklo je kako se viđa s partnerovim roditeljima jednom godišnje ili čak i rjeđe, dok je njih čak 85 posto reklo da ih nije briga što partnerovi roditelji misle o njima. 

via GIPHY

Moglo bi se reći da ako tvoj partner nije blizak s tvojim roditeljima ili nema želje da ih impresionira, postoji velika šansa da bi mogao švrljati. Udaljenost od svekra i svekrve ili punca i punice može biti i simptom i uzrok nesretnog braka. Ili čak znak da tvom parteru monogamija nije baš prioritet.

HOROSKOP Ovi horoskopski parovi bit će najbolji roditelji

Prema Tammy Nelson, seksualnoj terapeutici, manjak interesa za partnerovu obitelj mogao bi olakšati ljudima varanje jer smatraju da je manje ljudi koje bi mogli izdati svojim postupcima. ''Alternativno, u proširenim obiteljima koje su bliskije, varanje može biti rizičnije. Ne samo da će partner nevjerom povrijediti svog supružnika, nego će i razočarati cijelu obitelj nakon što se nevjera otkrije. Ako se ne brinete o supružnikovim roditeljima i njihovom mišljenju o sebi, ne gubite tako puno ako se odlučite za prevaru''- rekla je Tammy. 

Claire Scott, psihologinja odnosa i analitičarka podataka na dejting stranici Badoo, rekla je da ako partneri upoznaju prijatelje i roditelje onog drugog, otvaraju svoju vezu i postaju bliskiji. ''Obično dublja povezanost i povjerenje nastaju kada upoznate roditelje i prijatelje partnera. S tim ljudima postajemo iskreniji.''

SAVJETI Kako putovati udvoje - i ne posvađati se

Emocionalna udaljenost rješava partnera straha što će biti ako bude ulovljen. Partner koji je sklon nevjeri može se osjećati manje krivim kad su u pitanju oni koje će njegov postupak razočarati. 

Posjeti Miss7.24sata.hr