Odličan sendvič i dva kremasta deserta - iskušaj recepte inspirirane serijom 'Bridgerton'

Tesco Food Foto: Tesco food, Mango Eton Mess
Vidi originalni članak
  • Što su jeli naši stari? Ne, što su jeli u otmjenim palačama regentskog doba Penelope, Colin, Kate, Anthony i Daphne? 
  • Ako voliš zabave, odjeću, raskoš i ljubavne zavrzlame serije 'Bridgerton', nema razloga da ne zavoliš i jelovnik u tom stilu
  • Pripremili smo 3 recepta, jedan slani i dba slatka, uz koja možeš dočarati u vlastita četiri zida čime su se gostili njezini junaci 

Odnedavno je ponovno došlo vrijeme za čudesno elegantne i ekstravagantne emotivne kušnje i nevolje koje se vrte na malim ekranima u obliku gotovo kultne povijesne serije 'Bridgerton'. Treća sezona serije je prva na listi gledanosti Netflixa, premda je nova priča o Penelope Featherington i Colinu Bridgerton podijeljena u dva dijela, (drugi dio 3. sezone bit će dostupan na Netflixu od 13. lipnja).

Imamo nekoliko recepata koji će tvoju sljedeću zabavu kod kuće začiniti regentskim jelima. Ne možemo sa sigurnošću reći hoće li Penelope i Colin na kraju biti sretni zajedno, ali možemo reći da će ove kreacije ostaviti izvrstan dojam na najmilije i goste. 

Tramezzini s lososom i krastavcem

Ovi trokutasti talijanski sendviči izvrstan su zalogaj koji odiše talijanskim smislom za gastro uživanciju, osobito u kombinaciji s finim aperitivom.

Sastojci:

• 2 kriške tramezzini kruha (mekani bijeli kruh bez kore)

• 4 ploške dimljenog lososa

• 10 kriški krastavca

• 1 šaka rikole

• 3 žličice estragon senfa

• 1 prstohvat soli

• malo papra s limunom 

Priprema 

1. Obje kriške kruha namaži senfom.

2. Jednu stranu prekrij ploškama lososa i krastavaca.

3. Začini po želji i na vrh stavi rikolu. Stavi drugu krišku kruha na vrh.

4. Izreži na četiri trokuta i ukrasi po želji, npr. chery rajčicom ili nekom mikro salatom.

I fit i cheat Zašto bi se odrekla slatkog?! Ova 3 recepta užitak su za tvoje nepce, ali i figuru

Mango crème brûlée s kardamomom

Francuska slastičarska umjetnost susreće tropsko voće. Nikad više nećeš htjeti pojesti drugačiji crème brûlée.

Sastojci (za 4 porcije):

• 50 g granuliranog šećera

• 325 ml vrhnja za šlag (36%)

• 150 ml pirea od manga ili svježe ili zamrznute kockice manga, pasirane

• 1/2 čajne žličice kardamoma, mljevenog

• 1 prstohvat soli

• 1 jaje

• 3 žumanca

• 2 žlice smeđeg šećera

Priprema:

1. U tavi na srednje jakoj vatri zagrij šećer, vrhnje za šlag i pire od manga. Kuhaj i miješaj dok smjesa ne zavrije. Makni s vatre, dodaj kardamom i prstohvat soli te promiješaj.

2. U metalnoj posudi razmuti jaje i žumanca. Polako dodaj vrhnje i smjesu manga u jaja, neprestano miješaj dok se smjesa jaja i vrhnja potpuno ne sjedini.

3. Stavi četiri vatrostalne posude na lim i ravnomjerno u njih rasporedi smjesu. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 100 stupnjeva oko 20 minuta dok smjesa ne postane čvrsta, ali lagano se trese u sredini. Izvadi, ostavi da se ohladi pa stavi u hladnjak.

4. Površine ravnomjerno pospi smeđim šećerom i karameliziraj brenerom (ili zapeci nekoliko minuta na jako zagrijanom grilu). Posluži odmah.

Mango i marakuja s meringom i grčkim jogurtom

Sastojci (za 6 porcija):

• 2 bjelanca

• 1 prstohvat soli

• 100 g granuliranog šećera

• 2 manga, narezana na kockice

• 6 plodova marakuje

• 1/2 žlice meda, tekućeg

• 100 g vrhnja za šlag

• 100 g grčkog jogurta

Priprema: 

1. Zagrij pećnicu na 130 stupnjeva.

2. Stuci bjelanca s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Dok je još uključen mikser dodaj postepeno šećer dok se sve dobro ne sjedini.

3. Veći lim obloži papirom za pečenje. Smjesu izlij na sredinu i stražnjom stranom žlice oblikuj te rasporedi.

4. Peci oko sat vremena dok meringa izvana ne postane hrskava, a iznutra još malo mekana i ljepljiva. Ostavi da se ohladi.

5. Mango narezan na kockice stavi u zdjelu i nakapaj medom. Tuci šlag dok ne dobiješ meke vrhove, a zatim umiješaj jogurt. Drži to u hladnjaku do posluživanja.

6. Izmrvi meringu na dno čaša za posluživanje, prekrij smjesom tučenog vrhnja i jogurta, dodaj komadiće manga i malo marakuje i ponovi slaganje slojeva kako bi napunila svih 6 čaša.

7. Na kraju pospi nasitno narezanom marakujom i odmah posluži.

Life&style Rajski sladoled od jagode: ovaj odličan recept Jamiea Olivera uspjet će i bez aparata za sladoled

Posjeti Miss7.24sata.hr