Odjeća ti se skupila u pranju? Isprobala sam trik kojim je opet povećati i - djeluje!

privatna arhiva Kristijana Musića
Novinarka miss7 pronašla je način kako vratiti stare dimenzije odjeći koju su previsoka temperatura ili pak sušilica smanjili i nekoliko brojeva
Vidi originalni članak

Sigurno si barem jednom u životu nepravilnim pranjem (ili sušenjem) uništila omiljeni odjevni komad tako da se smanjio na veličinu koju si nosila s 12 godina. Ako te imalo tješi, nisi jedina! Znam, treba čitati deklaracije, pogledati podatke o materijalu od kojega je odjevni predmet napravljen i proučiti savjete za održavanje, ali tko to još radi? Bijelo na jednu stranu, crno na drugu, šareno na treću i pritom je jedino bitno da su materijali donekle slični pa da tome prilagodiš temperaturu pranja. Poznato, zar ne?

E upravo to mene koštalo nekoliko pulovera, majica i jedne haljine koja se skupila tako da je podstava ostala u originalnoj dužini, a gornji se dio smanjio za dobrih 10 centimetara. Činjenica da je nikada nisam odjenula bila mi je dovoljna da se bacim na guglanje i pronađem rješenje u bespućima interneta. To je bio pametan potez!

TRIKOVI Isprobala sam genijalan trik za čišćenje bijelih đonova na tenisicama

Naime, prema brojnim ženama koje su doživjele istu katastrofu, rješenje problema nalazi se u kupaonici. Riječ je o omekšivaču, balzamu za kosu i baby šamponu koji će ti pomoći u "proširivanju" odjeće. Postupak je sljedeći: u mlaku (skoro hladnu) vodu stavi čep omekšivača (balzama za kosu ili baby šampona), u to uroni odjevni predmet i ostavi ga pola sata u vodi. Nakon toga ocijedi što više vode (možeš se poslužiti i ručnikom koji će je dobro upiti) i potom rukama rastegni dio koji se skupio. Ja sam koristila omekšivač. 

SAVJETI Zbogom, peglo! S ovih 6 trikova više nikad nećeš morati glačati

Rezultat? I više nego zadovoljavajući. Haljina se vratila na stare dimenzije i podstava se više ne nazire ispod prednjeg dijela. Bitno je naglasiti da svoju haljinu još nisam ispeglala, ali vjerujem da će joj glačalo dodati još koji željeni centimetar. A ti? Jesi li već isprobala ovaj trik?

Posjeti Miss7.24sata.hr