Novi hit na Netflixu: 'Jedi, moli, voli' na hrvatski način, s Goranom Bogdanom koji se skinuo do kraja

Netflix
Vidi originalni članak
  • Netflix je jučer servirao novu romantičnu komediju 'Faraway' u kojoj, uz njemačku glumicu Naomi Krauss, glavnu ulogu igra Goran Bogdan
  • Budući da Zeynep iz stresne njemačke svakodnevice bježi u idilu sunčane i pomalo uspavane Dalmacije, film već uspoređuju s klasikom slične radnje 'Jedi, moli, voli'
  • Bajkovite lokacije Brača i Šolte na kojima je film sniman, poprilično predvidljiva, ali uvijek zabavna premisa i Goran Bogdan kojeg se češće može vidjeti razodjevenog nego odjevenog glavni su razlozi zašto se o ovom filmu naveliko priča

Netflix je jučer obožavateljima romantičnih komedija diljem svijeta servirao pravu poslasticu. Novi hit film imena 'Faraway' već uspoređuju s poznatim klasikom 'Jedi, moli, voli', a uz njemačku glumicu Naomi Krauss, glavnu ulogu igra Goran Bogdan. Film prati Zeynep Altin, ženu pod velikim stresom koja očajnički hrli prvom prilikom pobjeći od svoje naporne svakodnevice, makar i na trenutak. Ili možda ipak zauvijek, budući da njezin plan uključuje bijeg od njezine nezahvalne i zahtjevne obitelji u kraj koji je nestvarno lijep i u kojem stvarnost izgleda poput prizora s najčarobnijih razglednica. 

Zeynepin suprug Ilyas previše je zauzet smijuljenjem i rezanjem povrća u društvu nove atraktivne mlade zaposlenice u svom turskom restoranu da bi stigao na sprovod njezine mame, njezin otac je nerazumni, brbljavi, stari čangrizavac, a ni Via, njezina kći tinejdžerica nije puno bolja. Ogorčena životom, Zeynep je oduševljena kada čuje da je naslijedila majčinu tajnu kolibu u Hrvatskoj.

Life&style Najbolji filmovi i serije koje stižu u ožujku: True crime poslastice, film o Tetrisu i serija s Meryl Streep

Iz vreve Njemačke, ona bježi u lijenu, suncem okupanu Dalmaciju gdje stiže usred noći. Tapkajući u mraku, jedva pronalazi krevet u kojem se sljedećeg jutra budi uz nepoznatog nagog stranca kraj sebe. Naime, njezina je majka kupila nekretninu od Josipove (Goran Bogdan) obitelji, rekavši mu da je u redu da ostane tamo dok je kuća prazna. Osim što podiže šator u vrtu pred kućom, Zeynep na Josipa nalijeće gdje god da krene, iako je u početku to nešto što najmanje želi budući da se neprestano svađaju i nerviraju jedno drugo. Dok Zeynep sve intenzivnije razmišlja o prodaji, Josip je nastoji uvjeriti da će onaj tko kupi bajkovito imanje samo dovesti turiste i uništiti sve, a sagledavanje njezinog života iz nove perspektive odjednom poprima neke nove obrise.

Life&style Zloglasni vjerski kultevi ne dolaze samo iz Amerike, priče iz Koreje jednako su užasavajuće. Dokumentarac danas stiže na Netflix!

Nakon Netflixovog trilera 'The Weekend Away' snimanog u Splitu i intrigantne priče koja se skriva iza naslova 'Infinity Pool' (film s Alexanderom Skarsgårdom i Mijom Goth u glavnim ulogama, sniman u Šibeniku, u kojem su glumili i Amar Bukvić, Zijad Gračić, Alan Katić i Romina Tonković), a koji je nezasluženo prošao ispod radara, ljepota Dalmacije još se jednom pokazala kao pun pogodak i odličan filmaški odabir.

Bajkovite lokacije Brača i Šolte na kojima je film sniman, poprilično predvidljiva, ali uvijek zabavna premisa i Goran Bogdan kojeg se češće može vidjeti razodjevenog nego odjevenog glavni su razlozi zašto se o ovom filmu naveliko priča i zbog kojih bi ga na listu naslova za gledanje trebali dodati svi koji ga još uvijek nisu pogledali. Ako netko slučajno i zaboravi, ne sumnjamo da će ih Netflix podsjetiti, budući imamo osjećaj da je samo pitanje dana kada će se naći na popisu najgledanijih. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr