Nova Netflixova true crime serija istražuje neriješeno ubojstvo poznate TV voditeljice

Netflix Jill Dando
Vidi originalni članak
  • Prošle godine snimljen je i prikazan priličan broj izvrsnih dokumentarnih filmova i serija, a obećavajuće izgleda i početak ove godine
  • Ljubitelje 'true crime' dokumentaraca zasigurno veseli najava Netflixove serije u kojoj se istražuje još uvijek neriješeno ubojstvo TV voditeljice Jill Dando
  • Otkrit ćemo ti sve što smo dosad saznali o Netflixovom dokumentarcu o Jill Dando

U travnju 1999. godine je omiljena TV voditeljica Jill Dando ubijena iz vatrenog oružja ispred svoje kuće u zapadnom Londonu. Njeno ubojstvo postalo je jedna od najozloglašenijih kriminalističkih istraga u britanskoj povijesti i do danas ostaje neriješena misterija. 

Danas, više od 20 godina nakon mučkog ubojstva, slučaj koji je potresao Britaniju predmet je nadolazećih Netflixovih dokumentaraca koji će istražiti život i karijeru Jill Dando, te secirati složenu istragu koju je pokrenula njezina tragična smrt. 

Life&style Evo što sve znamo o 'Lutheru', hit krimiću s Idrisom Elbom, koji uskoro stiže u kina i na Netflix

O čemu se radi u seriji?

Koristeći arhivske snimke, intervjue i potpuno nova istraživanja, true crime serija pokrit će život i smrt TV voditeljice Jill Dando, koja je smrtno stradala ispred svoje kuće u Londonu ujutro 26. travnja 1999. godine. Dando je bila dobro poznata po svom radu na BBC-jevim emisijama 'Brekafast Time', 'Breakfast News', putopisnoj seriji 'Holiday' i, možda najznačajnije, na dugogodišnjoj kriminalističkoj seriji 'Crimewatch'.

Nakon njezina tragičnog ubojstva policija je započela jednu od svojih najvećih istraga ikada, koja je rezultirala uhićenjima, osudama i zatvaranjem osumnjičenika. Međutim, kasnije su oslobođeni nakon ponovljenog suđenja, a ubojstvo voditeljice ostaje neriješeno.

Predstojeća dokumentarna serija neće biti prvi puta da se istražuje slučaj Jill Dando u posljednjih nekoliko godina. Naime, 2019. godine je BBC emitirao 'The Murder of Jill Dando' kako bi obilježio 20. godišnjicu njezine smrti, dok je ITV također snimio 'Jill Dando: The 20 Year Mystery'.

Kada će se emitirati serija?

Netflix nije potvrdio službeni datum izlaska, međutim prema nekim informacijama dokumentarac bi se trebao pojaviti na ovoj popularnoj streaming platformi do proljeća.

Life&style Objavljeni su detalji oko druge sezone Netflixove hit serije 'Kralj snova', evo što nas sve čeka

Posjeti Miss7.24sata.hr