Nikad ne znaš što bi jela za doručak? Donosimo 3 jednostavna, a ukusna recepta s TikToka

Screenshot Ideje za doručak s TikToka
Vidi originalni članak
  • Čini se kako je društvena mreža TikTok davno nadišla dane u kojima njeni korisnici samo plešu ispred kamere te je postala mjesto stvaranja najrazličitijih trendova
  • Njezin ogroman dio čine raznorazni recepti, a posebno su popularne ideje za doručak
  • Donosimo ti tri jednostavna i fina recpeta za doručak koji su postali pravi hit na popularnoj društvenoj mreži

Uvijek isti smoothie, tost i kava ili na brzinu kupljen kroasan u pekari na putu do posla... Kakve god navike imali za doručak, ovo je  obrok kojemu posvećujemo najmanje pozornosti, vremena i kreativnosti, a nerijetko ga i preskočimo. Osim vremena, često nam nedostaje i ideja pa je tako "najvažniji obrok u danu" često najdosadniji obrok u danu. 

Zato imamo TikTok koji, čini se, ima rješenje za sve, pa tako i zanimljive ideje za prvi obrok u danu. Donosimo ti tri jednostavna i fina recpeta za doručak koji su postali pravi hit na popularnoj društvenoj mreži. 

Tortilja sendvič

#Tortiljatrend hešteg postao je viralan početkom prošle godine kada su na TikToku počele iskakati različite verzije ovog jednostavnog, a ukusnog doručka. Isprobali smo i oduševili se jednostavnošću ove ideje, a posebice time što možemo mijenjati sastojke kako želimo. 

Life&style Ovo je jedan po mnogima najbolji sastojak za doručak za žene starije od 40 godina

Uzmi tortilju i nožem ju prereži od sredine prema kraju. Sada na svaki kvadrat tortilje složi drugačije sastojke i kreni presavijati jedan preko drugoga. Dobit ćeš oblik poput trokutaste palačinke. Posljednji korak je lagano zapeći tortilju u pećnici. I voila - tvoj najukusniji doručak je spreman!

@sarakrzic Tiktok tortilija 🌯 #tiktoktortilla #tortillatiktok #tortilla #tiktokfood #foodtiktok #tortillatrend #tortillahack #recepie #foryou ♬ SIX'FO - ZaeHD & CEO

Od punjenja možeš koristiti što god želiš - ovo je sjajna prilika da iskoristiš ostatke u frižideru! Poanta je da svaki sastojak stavljaš na zsebne četvrtine te kada se tortilja složi, svi sastojci će biti odvojeni slojem tortilje, a ipak će činiti jedan jedinstveni, čaroban zalogaj. Osim standardne kombinacije šunka - sir - salata, možeš napraviti i nešto obilniji i zasitniji tortilja sendvič ako u njega staviš jaje. Može to biti i omlet kojeg ćeš staviti preko čitave tortilje kao još jedan sloj, a onda na njega stavljati ostale sastojke. A može biti i kajgana. Izbor ostavljamo tebi na maštu. 

@foodnetwork when the tiktok tortilla hack and famous egg sandwich join forces ✨ #fyp #tortillatrend #homemade #easyrecipe #foodtiktok ♬ follow tj_yeslad - Tik Toker

Jogurt tost

Najnoviji hit doručak na Tik Toku je jogurt tost. O čemu se radi?

Zamiješaj grčki jogurt i jaje, a možeš dodati i mrvicu cimeta ako voliš. Za dvije kriške kruha treba ti jedno jaje i pola čašice jogurta. Mješavinu namaži na šnitu kruha - najbolje neki slatkasti, ali može biti i običan.  Po želji dodaj voće (možeš koristiti i zaleđeno) pa sve skupa zapeci u pećnici na 200 stupnjeva 7 minuta. 

 

@feelgoodfoodie Viral #yogurttoast is worth all the hype! I used @stonyfield ♬ original sound - Feel Good Foodie

 

Palačinke pahuljice

Na TikToku, čini se, vole spajati različita najdraža jela u jedno novo. Ne znamo tko je prvi došao na ideju mini palačinka koje se stavljaju u zdjelu poput pahuljica i poliju mlijekom, ali ideja se svidjela mnogima pa 'palačinke pahuljice' iskaču posvuda. 

Reci nam što jedeš za doručak i mi ćemo ti reći kakav ti je seksualni život

Izazov broj 1 je pronaći bocu za istiskivanje savršenih kapi tijesta. Neki TikTokeri probijaju rupu u vrhu plastične boce za vodu, a možeš napraviti rupicu i u vrećici koju koristiš za zamzravanje ili spremanje hrane. Veličina ovih mini palačinki je otprilike poput kovanice od 1 ili 2 kune. S obzirom na veličinu odmah su gotove i nije ih potrebno okretati.

Mini palačinke ubaciš u zdjelicu i preliješ mlijekom po želji - obično, bademovo, čokoladno - izbor je tvoj. Sve skupa preliješ nadjevom - također po želji. TikTokeri najčešće koriste kekse, voće ili sirup od datulja. 

@dailysagee mini pancake cereal! what do you want to see next? #pancakecereal #foryou #quarantine #summer #viral #obx #bridgerton #pancakes #goodvibes #aesthetic ♬ whats my name - majestic.

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr