Nikad jednostavniji recept: za ovaj prefini Oreo sladoled trebaju ti samo 3 sastojka

Instagram @einfachbacken Oreo sladoled
Vidi originalni članak
  • Ima li boljeg osvježenja po ovakvim vrućinama od finog sladoleda? 
  • Super kremast, super ukusan, super jednostavan: ovaj sladoled s Oreo keksima je nevjerojatan!
  • Ovaj domaći Oreo sladoled jako se jednostavno spravlja, a ne treba ti ni aparat za sladoled

Sladoled je ultimativno ljetno osvježenje, a još ako su u kombinaciji omiljeni keksi, zadovoljstvo je dvostruko. Plus, pripremimo li sladoled kod kuće, imat ćemo ga spremnog u zamrzivaču i nećemo morati po vrućinama u trgovinu. A nekako su nam i sladoledi koje sami napravimo ukusniji, zar ne? 

Ovaj Oreo sladoled predivno je kremast i nadasve ukusan. Još jedan veliki plus: za Oreo sladoled potrebna su ti samo 3 sastojka. I bez posebne opreme. Sve što trebaš učiniti je pričekati nekoliko sati nakon što je smjesa za sladoled izmiješana i u zamrzivaču, što je zapravo najteže od svega kod ovog recepta… 

Life&style Nisi fan sushija? Kladimo se da ćeš slatkom sushiju s voćem i Nutellom teško odoljeti

Sastojci

• 500 ml vrhnja za šlag, dobro ohlađenog

• 400 ml kondenziranog mlijeka, dobro ohlađenog

• 150 g Oreo keksa

Priprema

1. Izmrvi otprilike trećinu Oreo keksa u mikseru. Nasjeckaj preostale kekse (uključujući i kremu) na komade - grube ili sitne, kako želiš. Odvoji žlicu komadića keksa za kasnije.

2. Dobro ohlađeno vrhnje istuci do pola. Postupno dodaj vrlo dobro ohlađeno zaslađeno kondenzirano mlijeko uz miješanje i kratko, ali snažno, tuci oboje dok ne postane gusto i kremasto. Pažljivo lopaticom umiješaj Oreo mrvice i komadiće.

3. Ulij smjesu za sladoled u jednu ili više čaša za zamrzavanje s poklopcem, na vrh stavi nasjeckane kekse koje si sklonila sa strane i ostavi da se zamrzne (oko 6 sati). Prije konzumacije ostavi Oreo sladoled na sobnoj temperaturi nekoliko minuta. 

Life&style Na TikToku smo pronašli recept za bananaccino, najkremastiji frape koji smo ikada probali

Posjeti Miss7.24sata.hr