Neodoljivi uskršnji muffini s eier likerom - likerom od jaja koji su obožavale naše bake
- Recepti za lijepe i ukusne uskršnje slastice mnogima su zlata vrijedni, pogotovo ako nisu komplicirani
- U sve to se uklapaju ovi prefini muffini s likerom od jaja, koji osim što su sočni i ukusni, baš lijepo izgledaju na uskršnjem stolu
- Za ove slatke zalogaje ne treba se čak ni previše pomučiti, što je od velike važnosti u obilju drugih blagdanskih recepata i zadataka
- Pročitaj više: Uskršnji desert koji je zapalio internet: Superlagani cheescake s mini čokoladnim jajima
Kreativno pečenje s likerom od jaja? Dječja igra! I predobar konačni rezultat. Predlažemo ti ukusne muffine s likerom od jaja i komadićima čokolade ili voća i koji će izgledati neodoljivo na tvom uskršnjem stoliću. A okus im je… mljac!
Sastojci za 16 muffina:
- 80 g čokolade ili voća po želji
- ¼ litre suncokretovog ulja
- 200 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 250 ml likera od jaja
- 5 jaja
- 300 g brašna
- 1 pakiranje praška za pecivo
- šećer u prahu (za posipavanje)
- masnoća (za kalup)
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje), a pećnicu s ventilatorom na 160 stupnjeva.
2. Grubo nasjeckaj čokoladu (ili nareži voće na male komade). Izmiksaj ulje i šećer. Prereži mahunu vanilije po dužini te oštrim nožem izvadi srž. Umiješaj srž vanilije u smjesu od ulja, a zatim umiješaj i liker od jaja.
3. Potom dodaj jaja. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo, prosij u smjesu od jaja te miješaj dok ne dobiješ rijetko tijesto.
4. Izlij tijesto tako da napuniš gotovo ⅔ kalupa za muffine u oko 16 udubljenja obloženih papirnatim kalupima. U muffin lagano stavi čokoladu (ili voće) i po potrebi je čačkalicom lagano uroni u tijesto.
5. Peci na sredini zagrijane pećnice na rešetki 15-20 minuta. Pospi šećerom u prahu.