Neodoljivi blondies s kokosom i komadićima čokolade ispunit će svaki dom srećom i veseljem

Instagram @Melskitchencafe
Vidi originalni članak

Tražiš li inspiraciju za neki brzi, ukusni i fini čokoladni desert, donosimo ti recept za blondies s kokosovim brašnom i tamnom čokoladom. Pripremit ćeš smjesu za desetak minuta, a onda ti samo preostaje gledati kako se peku i uživati u mirisima koji se šire kuhinjom. 

Možeš ih čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana ili ih staviti u zamrzivač i izvaditi večer prije posluživanja. 

Life&style Slastičarka Petra Jelenić otkrila nam je svoj recept za neodoljivu blagdansku slasticu - tajna je u konjaku

Blondies s kokosom i komadićima čokolade

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 220 g rastopljenog maslaca
  • 250 g smeđeg šećera
  • 1 cijelo jaje + žumanjak
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 80 g kokosovog brašna
  • 80 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu obloži papirom za pečenje.
  2. U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. 
  3. U drugoj posudi pomiješaj rastopljeni maslac sa smeđim šećerom. Izmiksaj pa dodaj jaja i ekstrakt vanilije.
  4. Pomiješaj pripremljenu smjesu od maslacem i suhe sastojke pa ih sjedini uz pomoć špatule ili drvene žlice.
  5. Na kraju ubaci kokos i nasjeckanu čokoladu.
  6. Tijesto prelij u pripremljeni kalup i peci otprilike 35 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. Pričekaj da se ohlade prije rezanja!

Life&style Linzeri - savršeno prhki zalogajčići koji su stalni postav božićne trpeze

Posjeti Miss7.24sata.hr