Neodoljiva voćna slastica: S ovim jednim dodatnim sastojkom pečemo najsočniju pitu od jabuka

Diliara Garifullina/Unsplash
Vidi originalni članak

Jesen je savršeno doba za pitu od jabuka! Sada su plodovi izvrsno slatkog i sočnog okusa, a recepti su obično jednostavni i brzi za spraviti. Osobito kad dodaš tajni sastojak za koji ne znaju svi. Ali, nemoj se iznenaditi ako svi iznenada požele da im daš svoj recept...

Life&style Mala slatka fantazija: Kremasta i puna lješnjaka, ova nugat pita djeluje potpuno očaravajuće

U jednostavno tijesto doda se približno 200 grama pirea od jabuka tzv. mus od jabuka (možeš ga kupiti kao gotov proizvod), što kolač čini predivno pahuljastim i sočnim.

Sastojci:

  • 150 g šećera
  • 2 do 3 jabuke
  • 150 g omekšanog maslaca
  • 300 g brašna
  • ½ pakiranja praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 200 grama pirea od jabuka
  • 1 prstohvat soli
  • 1 malo pakiranje pinjola

Voćni i aromatični boskop, slatko-kiseli jonagold, aromatični elstar i ukusna Cox's Orange Pippin prikladne su jabuke za sočne kolače od jabuka.

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje) i dobro namasti okrugli kalup.
  2. Pomiješaj maslac sa šećerom, solju i vanilin šećerom te miješaj dok ne postane pjenasto. Dodaj jedno po jedno jaje.
  3. Sada pomiješaj suhe sastojke i dodaj ih u smjesu od maslaca zajedno s pireom od jabuka.
  4. Izlij tijesto u kalup.
  5. Ogulite i očisti jabuke pa stavi na tijesto. Pospi pinjolima.
  6. Peci oko 25 minuta (napravi test čačkalicom). Pospi cimetom.

Life&style Čokoladna rapsodija: Raskošna pita od čokolade koja se ne peče, a ima samo 5 sastojaka

Posjeti Miss7.24sata.hr