Neodoljiva slatka kombinacija: Spoj meda, oraha i ruma oduševljava u divnoj jesenskoj torti
- Kod pripreme ovog kolača, kuhinjom će se proširiti divan miris jeseni, a okus potpuno očarati
- Iako postoje brojne kombinacije koje se savršeno slažu, ova nam je jedna od najdražih
- missGASTRO otkriva recept za tortu u kojoj med, orasi i rum pružaju potpuno zadovoljstvo
Med, orasi i rum odlična su kombinacija već sami po sebi. Kada ih ukomponirate u ukusan jesenski kolač, svidjet će vam se još i više. Lagan je za pripremu, a pruža pravi mali raj za nepce svim ljubiteljima oraha. Na kraju ga premažite tučenim slatkim vrhnjem i pospite komadićima oraha. Dobra ideja je i sastrugana čokolada koju možete posipati po vrhu.
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 150 g oraha
- 100 g šećera
- 3 jaja
- 3 žlice ruma
- 1 žlica meda
- 50 g brašna
- ½ pakiranja praška za pecivo
- Slatko vrhnje
Priprema:
- Orahe usitnite u blenderu.
- Pomiješajte ih s šećerom, a zatim dodajte jaja, maslac, rum, med i prstohvat soli.
- U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke pa ih ubacite u mokru smjesu i dobro povežite.
- Smjesu prebacite u kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta, a zatim ostavite da se hladi još desetak minuta.
- Istucite slatko vrhnje pa premažite tortu i pospite je sjeckanim orasima i malo meda.