Neodoljiva slatka kombinacija: Spoj meda, oraha i ruma oduševljava u divnoj jesenskoj torti

Instagram @foodohfood
Vidi originalni članak
  • Kod pripreme ovog kolača, kuhinjom će se proširiti divan miris jeseni, a okus potpuno očarati
  • Iako postoje brojne kombinacije koje se savršeno slažu, ova nam je jedna od najdražih
  • missGASTRO otkriva recept za tortu u kojoj med, orasi i rum pružaju potpuno zadovoljstvo

Med, orasi i rum odlična su kombinacija već sami po sebi. Kada ih ukomponirate u ukusan jesenski kolač, svidjet će vam se još i više. Lagan je za pripremu, a pruža pravi mali raj za nepce svim ljubiteljima oraha. Na kraju ga premažite tučenim slatkim vrhnjem i pospite komadićima oraha. Dobra ideja je i sastrugana čokolada koju možete posipati po vrhu.

Potrebno vam je:

  • 100 g maslaca
  • 150 g oraha
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 3 žlice ruma
  • 1 žlica meda
  • 50 g brašna
  • ½ pakiranja praška za pecivo
  • Slatko vrhnje

Priprema:

  • Orahe usitnite u blenderu.
  • Pomiješajte ih s šećerom, a zatim dodajte jaja, maslac, rum, med i prstohvat soli.
  • U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke pa ih ubacite u mokru smjesu i dobro povežite.
  • Smjesu prebacite u kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta, a zatim ostavite da se hladi još desetak minuta.
  • Istucite slatko vrhnje pa premažite tortu i pospite je sjeckanim orasima i malo meda.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr