Ne znaš što ćeš za ručak? Ljutkasta piletina u sezamu s rižom gotova je za 20 minuta i sjajna je!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Piletina je brzo gotova i zdrava, a najmanje masan dio su prsa, posebno ako odstraniš kožicu
  • Ovaj komad mesa pogodan je za najrazličitija jela, ako su ti dosadili klasični recepti isprobaj ovaj
  • Ljutkasto-slatkasti okus ovako pripremljene piletine nešto je posebno

Želiš li dašak egzotike na svom tanjuru iskušaj ovu piletinu pripremljenu s medom i čilijem. Evo i nekoliko savjeta: pileća prsa su mnogo jeftinija kupiš li ih s kožom i kostima; meso odvoji, a od kostiju i kožice možeš skuhati finu pileću juhu. Nemaš li sezamovog ulja, zamijeni ga običnim, suncokretovim, neće biti velike razlike. Ipak, ostali sastojci poput meda, sezama, soja umaka i čilija su obavezni. Staviš li rižu kuhati odmah na početku, ovaj ručak doista može biti gotov za 20 minuta.

 

Life&style Nemaš vremena za kuhanje? Uz ovaj trik za pripremu piletine svejedno možeš jako fino jesti

Sastojci:

1 kg pilećih prsa bez kostiju narezanih na kocke veličine 2,5x2,5 cm

0,5 dl meda

0,5 dl soja umaka

0,5 dl vode

3 režnja češnjaka sitno nasjeckana

1/4 žličice nasjeckanog čilija

3 žličice škrobnog brašna

Brzi recept Jamieja Olivera: Tjestenina s tikvica i limunom od samo 5 sastojaka

2 žlice hladne vode

2 žlice sezamovih sjemenki

1 žlica sezamovog ulja

Za prilog: kuhana riža

Po želji: sitno nasjeckani mladi luk

Sport Vision Žene koje redovito vježbaju znaju koliko ova jedna stvar utječe na kvalitetu treninga

Postupak:

U posudi pomiješaj med, soja umak, vodu, češnjak i čili - ostavi sve sa strane. U tavi zagrij sezamovo ulje i kad je vruće baci na njega kockice piletine. Prži na jakoj vatri uz stalno miješanje nekoliko minuta, a zatim u tavu ulij pripremljeni umak. Malo smanji vatru i kuhaj još 5 minuta poklopljeno. Povremeno promiješaj. Pred kraj u tavu umiješaj škrobno brašno i 2 žlice vode. Miješaj dok se sve ne zgusne. Ugasi vatru i posipaj sezamovim sjemenkama. Serviraj s kuhanom rižom, a po želji sve na tanjuru posipaj s nasjeckanim mladim lukom.

Posjeti Miss7.24sata.hr