Ne postoji jednostavniji i slađi recept od Toffifee zvjezdica, gotove su u manje od pola sata
- Dani uoči Božića svima su nam posebno dragi, i to uglavnom zahvaljujući obiteljskim okupljanjima, toplini i dekoriranju naših domova te nezaobilaznim slasticama koje obogaćuju naše blagdanske stolove
- Uvijek su nam najdraži recepti za slatke zalogaje koji su toliko ukusni da im nitko ne može odoljeti i koji su k tome toliko jednostavni da ih je baš svatko u stanju napraviti bez puno muke
- Jedan takav je i onaj za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta koje će oduševiti svakoga i koje su gotove u manje od pola sata
U zimskim nas mjesecima možde ne vesele dani koji prekratko traju, (pre)niske temperature i nedostatak sunca, ali nas zato silno vesele tjedni uoči blagdana, obiteljska okupljanja, toplina i dekoriranje naših domova i, dakako, nezaobilazne slastice koje obogaćuju blagdanske stolove.
Koliko god u kolačima i ostalim slasticama uživali, i koliko god njihova priprema znala biti zabavna za cijelu obitelj, uvijek su nam najdraži recepti za slatke zalogaje koji su toliko ukusni da im nitko ne može odoljeti i koji su k tome toliko jednostavni da ih je baš svatko u stanju napraviti bez puno muke i u svega nekoliko minuta, a jedan takav je i onaj za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta.
Prvi put predstavljene prije točno pola stoljeća u Njemačkoj, Toffifee su bile prvi slatkiš takve vrste u svijetu, a kombinacija hrskavog lješnjaka obavijenog karamelom, prekrivenog slasnom mliječnom čokoladom i dovršenog s kapljicom kreme od nugata pokazala se kao božanstveni spoj kojem je malo tko u stanju odoljeti. A koliko god ih voljeli, moramo priznati da su nam kao glavne zvijezde ovog prefinog i brzinskog recepta uspjele postati još draže.
Sastojci:
- Toffifee
- lisnato tijesto
- 1 jaje
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g tamne čokolade
- drobljeni lješnjaci
Priprema:
Za pripremu ovih zvjezdica doista nikakve slastičarske ni kulinarske vještine nisu potrebne. Sve što je potrebno učiniti je razvaljati kupovno lisnato tijesto u pravokutnik te na jednu polovicu poslagati Toffifee, a zatim ih preklopiti drugom polovicom.
Nakon toga, kalupom u obliku zvjezdice režemo tijesto oko svake Toffifee te sa svih strana vilicom utiskujemo tijesto kako bi se oba sloja čvrsto povezala, premažemo zvjezdice jajem i stavimo ih peći 15-ak minuta na 200 stupnjeva.
Dok se zvjezdice peku, nasjeckamo lješnjake, a tamnu i mliječnu čokoladu zajedno rastopimo na pari.
Kada se zvjezdice ispeku i malo ohlade, prošaramo ih topljenom čokoladom i pospemo drobljenim lješnjacima.