Najukusniji zalogaji od ovog se petka ponovno vraćaju na Dolac: Sve je spremno za još jedan PLACe market

Mateo Mučnjak i Franko Kelam
Vidi originalni članak
  • PLACe market je dosad uspio oduševiti i Splićane i Zagrepčane, a ovoga se petka vraća na glavnu zagrebačku tržnicu
  • Ovaj je projekt uspio dokazati da street food i na ovim prostorima može biti i kreativan, i lokalno orijentiran, i gastronomski vrijedan i ukusan, i cjenovno prihvatljiv
  • I ovoga nas puta čeka impresivna brojka respektabilnih chefova koji će nam svojim specijalitetima dati i više no dovoljno razloga da se svakog petka uputimo na Dolac

Kada se Zagreb proljetos po prvi put upoznao s konceptom PLACe marketa, projekta koji je prije žitelja i posjetitelja metropole već uspio oduševiti Splićane, mnogi su zaključili kako smo napokon dobili gastro događaj na kakav se već dugo čekalo. Baš kao što je plac nekada hranio cijele generacije, a zbog čega ga se i prozvalo trbuhom grada, odlazak petkom na glavnu gradsku tržnicu i uživanje u najukusnijim zalogajima ponovno je počeo prerastati u tradiciju. 

Od ovoga se petka u 18 sati PLACe market ponovo vraća na Dolac, a projekt će trajati svakog sunčanog petka u rujnu i listopadu ukoliko to vrijeme bude dozvoljavalo. Nacionalni projekt revitalizacije tržnica donio je u Split i Zagreb energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa, a broj oduševljenih posjetitelja ukazao je na to koliko smo željni novih drugačijih koncepata i ugodnih nepretencioznih druženja.

Life&style Za tjedan dana kreće novo izdanje Zagreb Burger Festivala s čak 20 kućica i 5 odličnih koncerata

S gastro strane, PLACe market je jedini ulični projekt koji je uspio okupiti toliki broj respektabilnih chefova na jednom mjestu, a sa svakim nam izdanjem iznova uspješno pokazuju i dokazuju da street food i na ovim prostorima može biti i kreativan, i lokalno orijentiran, i gastronomski vrijedan i ukusan, i cjenovno prihvatljiv.  

Specijaliteti kao što su sipa na kremastoj palenti, praline punjene bikovim repom i brie sirom, janjeće fritule, morski pas, purica s mlincima, punjene paprike, skradinski rižoto, srdele, azijski štrukli, panuozzo sendvič s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenina u kolutu parmezana, carski drobljenac i odležani steakovi i ove će jeseni nastajati u režiji Bistroa Apetit by Marin Rendić, Nautic cluba Pojoda by Christian Misirača, Brooma 44 by Igor Gudac u suradnji s Proofom 33, Taike by Sherpa by Ivana Bekavac, resTača, Gastronomada, SOI fusiona, Poke Pokea, Ameliea, Begs plant baseda, Cunamija, Ficleka, La Centrala by chef Pedro Pineiro, RougeMarina, Vinkla, Al Dentea i Meat the Kinga, a pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica.

Cijene će se i ovog puta kretati između 6 i 10 eura, ponuda će biti bogatija i raznolikija no ikad prije, a cijelo će događanje začiniti nastupi DJ-a. Novost je da nas očekuju i gostovanja chefova i restorana koji neće biti prisutni svaki petak, a bilo da okusimo nešto što su pripremili oni koji su stalni dio projekta ili pak oni koji će na njemu gostovati tek povremeno, svi će nam redom dati i više no dovoljno razloga da se svakog petka uputimo na Dolac.

Life&style Japanska slastica mochi je gastro hit, a probati je možemo na Baš Naš festivalu koji počinje sutra

Posjeti Miss7.24sata.hr