Najstrašnija noć u godini bit će ona u dvorcu Trakošćan. Evo što nas sve čeka u Halloween vikendu

Jelena Balić
Vidi originalni članak
  • Halloween zabave su kao i sve druge prilika za odličan provod, ali i iskazivanje kreativnosti kroz osmišljavanje i sastavljanje zanimljivih kostima
  • Kada je Noć vještica u pitanju, teško da postoji savršenija kulisa u koju bi se uklopila od kakvog starog dvorca poput onog našeg uvjerljivo najveličanstvenijeg
  • Doduše, nismo sigurni podrazumijeva li Halloween vikend u dvorcu Trakošćan kostime, no program koji su nam pripremili bez obzira na to će biti jedno od posebnijih iskustava

Voljeli mi Halloween zabave u toj mjeri da svake godine jedva dočekamo kraj listopada ili se pak zgražali nad američkom tradicijom koja s našim krajevima i nema previše veze, činjenica je da su i Halloween zabave kao i sve druge prilika za odličan provod, ali i iskazivanje kreativnosti kroz osmišljavanje i sastavljanje zanimljivih kostima. A kada su u pitanju vještice, duhovi, čudovišta i ostala strašna bića u koja se najčešće maskiraju oni koji ovakve zabave vole, teško da postoji savršenija kulisa u koju bi se uklopili od kakvog starog dvorca.

Doduše, nismo sigurni podrazumijeva li Halloween vikend u dvorcu Trakošćan kostime, no program koji su nam pripremili bez obzira na to će biti jedno od posebnijih iskustava, a evo i što nas sve očekuje 28. i 29. listopada u našem najveličanstvenijem dvorcu podignutom još u 13. stoljeću. 

Life&style Noć vještica se bliži! Donosimo vodič kroz najluđe Halloween partyje ove godine

‘Noć straha i zabave u Trakošćanu’ na rasporedu je 28. listopada i počinje u 18 sati obilaskom koji nam pruža priliku da istražimo  'Tamnu stranu dvorca’, odnosno tajne prostorije i nepoznate detalje vezane uz obitelj Drašković, a kroz intrigantne priče o tamnicama, kaznama, zmajevima i ostalim tamnim, mističnim stranama ovog dvorca bogate povijesti provest će nas ni manje ni više no Klotilda Drašković koja je preminula upravo na Noć vještica 1892. godine. 

‘The Dark Storyteller’ nakon toga će upoznati posjetitelje s pričom 'Samhain' o najzlokobnijoj noći u godini, ali i s porijeklom ‘Halloweena’ kao fenomena koji je osvojio svijet, a u 19.30 će početi nastup Družbe Vitezova Zlatnog Kaleža koja će izvoditi 'Suđenje copernici' uz izvedbe scena mačevanja i uhićenja. U središtu intrigantnog sudskog procesa bit će čarobni napitak magičnih svojstava kojemu je osnova craft džin Kajlander – trofejni zagorski džin, a sve ovo je zgodna uvertira u sam 'Halloween party' koji kreće u 20 sati uz magičnu plesnu glazbu sastava ‘Melun’ te ponudu finger fooda i izbor pića. Ulaznica za program iznosi 25 eura po osobi za odrasle i 10 eura za djecu, a uključuje ulaznicu u dvorac, gratis koktel i tapas zalogaj. 

Nedjeljni program prilagođen je i djeci i počinje već u 11 sati, također obilaskom dvorca i upoznavanjem njegove ‘tamne strane’, a nakon čega je u 11.30 na rasporedu lutkarska predstava 'Črna kraljica' u izvedbi srednjovjekovnog putujućeg kazališta. Oni najmlađi imat će priliku upoznati okrutnu kraljicu Barbaru Celjsku koja želi zadržati mladost pod svaku cijenu, a u 12.30 i sudjelovati u igri srednjovjekovnog suđenja u kojoj će odabrati svoju ulogu tužitelja, branitelja ili krvnika te sami utjecati na ishod suđenja. Ova će ih nezaboravna avantura smještena u prošlost, kažu organizatori, zabaviti i nasmijati, a cijena ulaznice za nedjeljni program iznosi 15 eura po osobi za odrasle i 8 eura po osobi za djecu te također uključuje ulaznicu u dvorac.  

Moda U Zaru je stigla odlična Halloween kolekcija. Neki detalji nosivi su i nakon 'najstrašnije' noći u godini

Posjeti Miss7.24sata.hr