Najslađi jesenski doživljaj: Sočna i prefina torta od lješnjaka, krušaka i meda
Lješnjaci, kruške i med, jesenska kombinacija okusa s kojom ne možete pogriješiti. Pripremite jednostavnu tortu od ovih namirnica i uživajte u divnim, toplim okusima najšarenijeg godišnjeg doba. Lješnjaci i kruške izvrstan su spoj u samom biskvitu dok će glazura od meda i limuna dati završni dodir koji savršeno zaokružuje ovaj desert. Sladite se sezonski!
Sastojci:
- 6 žlica maslaca
- 100 g brašna
- 120 g mljevenih lješnjaka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica kardamona
- ½ šalice smeđeg šećera
- 2 jaja
- 100 ml jogurta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 kruške
- 2 žlice meda
- 2 žlice limunovog soka
- Prstohvat soli
Priprema:
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, lješnjake, prašak za pecivo, sol i kardamom.
- U drugoj posudi miksajte jaja i šećer.
- Dodajte jogurt, ekstrakt vanilije pa istucite još malo.
- Maslac otopite i dodajte smjesi.
- Dodajte suhe sastojke mokrima i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- Prebacite u kalup za pečenje, posložite na ploške narezanu krušku po vrhu, pospite je šećerom i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme pomiješajte limunov sok i med.
- Kada je kolač gotov i malo se ohladio, premažite ga medom i limunovim sokom.