Najslađi jesenski doživljaj: Sočna i prefina torta od lješnjaka, krušaka i meda

Unsplash / Jay Wennington
Vidi originalni članak

Lješnjaci, kruške i med, jesenska kombinacija okusa s kojom ne možete pogriješiti. Pripremite jednostavnu tortu od ovih namirnica i uživajte u divnim, toplim okusima najšarenijeg godišnjeg doba. Lješnjaci i kruške izvrstan su spoj u samom biskvitu dok će glazura od meda i limuna dati završni dodir koji savršeno zaokružuje ovaj desert. Sladite se sezonski!

Life&style Torta sa šljivama s biskvitom od griza: Malo slatko remek-djelo čiji se zalogaji tope u ustima

Sastojci:

  • 6 žlica maslaca
  • 100 g brašna
  • 120 g mljevenih lješnjaka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kardamona
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • kruške
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice limunovog soka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  • U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, lješnjake, prašak za pecivo, sol i kardamom.
  • U drugoj posudi miksajte jaja i šećer.
  • Dodajte jogurt, ekstrakt vanilije pa istucite još malo.
  • Maslac otopite i dodajte smjesi.
  • Dodajte suhe sastojke mokrima i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  • Prebacite u kalup za pečenje, posložite na ploške narezanu krušku po vrhu, pospite je šećerom i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
  • Za to vrijeme pomiješajte limunov sok i med.
  • Kada je kolač gotov i malo se ohladio, premažite ga medom i limunovim sokom.

Life&style Čarolija okusa i mirisa: Ovoj domaćoj torti od jabuka i cimeta doista je nemoguće odoljeti

Posjeti Miss7.24sata.hr