Najiščekivaniji božićni izlog napokon je dovršen: Saša Šekoranja oduševio nas je i ovogodišnjom vizijom blagdana

Instagram @sasasekoranja Foto: Instagram @sasasekoranja
Vidi originalni članak
  • Svake smo godine pobožno šetali do Dežmanovog prolaza ne bismo li vidjeli kakvu je veličanstvenu blagdansku kulisu Saša Šekoranja postavio u izlogu svog ateljea
  • Ove godine, izlog je osvanuo na novoj adresi, u Ulici kralja Držislava na broju 10 gdje studio Franić Šekoranja posluje više od desetljeća, ali u jednako bajkovitom izdanju
  • U ovom je predivnom dijelu grada jutros osvanuo željno iščekivani izlog, a isto je tako na Sašinom Instagramu osvanula objava u kojoj je progovorio o ovogodišnjoj inspiraciji

Baš kao što nam je ususret blagdanima već godinama tradicija odlazak na Zrinjevac na paljenje lampica ili druženje na jednoj od brojnih adventskih postaja, redovito je to bila i šetnja do Dežmanovog prolaza ne bismo li vidjeli kakvu je veličanstvenu blagdansku kulisu Saša Šekoranja postavio u izlogu svog ateljea. 

Bez iznimke, svake nas je godine tamo dočekivao najčarobniji izlog, ukrašen mnoštvom detalja s prepoznatljivim Sašinim rukopisom, a nakon pariške slastičarnice, (pod)morskog Božića i najposebnijeg vrtuljka o kojima se priča i godinama nakon što su postavljeni, ove je godine božićna bajka u Sašinoj režiji po prvi puta zaživjela na novoj adresi. 

Life&style Baš naš advent po prvi puta stiže u samo srce grada, na Jelačić plac. Evo detalja!

U Ulici kralja Držislava na broju 10, nadomak 'Džamije', studio Franić Šekoranja posluje više od desetljeća, a prije svega par mjeseci upravo je tamo Saša preselio i svoj cvjetni studio zahvaljujući kojemu je u ovom predivnom dijelu grada jutros osvanuo željno iščekivani izlog u svom najljepšem izdanju, a isto je tako na Sašinom Instagramu osvanula objava u kojoj je progovorio o ovogodišnjoj inspiraciji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sasa sekoranja (@sasasekoranja)

“Pisma i čestitke sa lijepim željama od kojih golubovi pletu vijenac i nose ih u svijet. U izlogu je sve bijelo, nježno, smireno…. baš kao u Gabinoj pjesmi „Prvi snijeg“. Toplinu daje titranje svijeća, zlatotisak na pismima i nježni aranžmani od plimozusa i ruža umočenih u vosak. VESELITE SE JAKOO!!! SLAVITE LJUBAV!!!”, poručio je.

U središte priče smještena je manekin lutka odjevena u bijelu haljinu od Shantung svile i krznenu tokicu iste nijanse, a posvuda oko nje smjestile su se bijele svijeće, srebrne kuglice i grane prekrivene injem. Po izlogu se razletilo i mnoštvo bijelih golubova pismonoša koji u svojim kljunovima nose čestitke, a zbog čega su mnogi komentirali kako je ovogodišnji izlog više novogodišnji nego što je božićni. Je li više jedno ili drugo, nama je najmanje bitno jer je i ovogodišnjim izlogom Saša potvrdio da je zasluženo na tronu kao neprikosnoveni esteta čiju čaroliju baš nitko ne može zasjeniti.  

Life&style Ponekad je mašna od crvenog baršuna sve što nam je potrebno za odijevanje doma u blagdansko ruho. U našem susjedstvu nastaju one najljepše!

Posjeti Miss7.24sata.hr