Najčokoladniji film ikad: Timothée Chalamet glumi Willyja Wonku, a Hugh Grant je Oompa Loompa

WarnerBros Timothee Chalamet kao Willy Wonka
Vidi originalni članak
  • Premda još trailer nije dostupan za javnost, sretnici koji su posjetili CinemaCon imali su priliku vidjeti video najavu za film 'Wonka'
  • U glavnim ulogama su Timothée Chalamet kao Willy Wonka te Hugh Grant kao Ooompa Loompa
  • Riječ je o prednastavku kultnog filma 'Charlie i tvornica čokolade'

Publika CinemaCona prvi je put vidjela Granta kao sićušnog Oompu Loompu u nadolazećem filmu Paula Kinga. Timothée Chalamet utjelovio je Willyja Wonku za prednastavak legendarnog filma „Charlie i tvornica čokolade', pod nazivom 'Wonka'.

Life&style 'White Bird': Helen Mirren i Gillian Anderson zvijezde su obećavajućeg prednastavka hit filma 'Čudo'

Prvi trailer za mjuzikl debitirao je tijekom CinemaCona 2023. (premda još nije objavljen na internetu), predstavio ga je Warner Bros. Discovery, a publika ga je progutala slasno poput Wonka čokolade, a osobito je oduševilo otkrivanje Hugha Granta kao Oompa Loompe.

Chalamet je taj prvi pogled na Granta nazvao 'izletom', a također je naglasio da se u prednastavku radi o „Willyju koji je pun radosti i optimizma i nada se da će postati najveći čokoladar svih vremena“, za razliku od ciničnije verzije Genea Wildera.

Chalamet, glumac nominiran za Oscara, vodi priču o podrijetlu koju je djelomično producirala tvrtka Roald Dahl. 'Wonka' je prednastavak filma iz 1971. s Geneom Wilderom u glavnoj ulozi, a fokusira se na mladog Willyja Wonku prije otvaranja njegove slavne fantastične tvornice čokolade. Paul King ('Paddington') režirao je film prema scenariju koji je napisao zajedno sa suradnikom iz 'Paddingtona 2', Simonom Farnabyjem.

Osim otkrića Oompa Loompe, trailer je dao naslutiti više od filmske priče, u kojoj se vidi kako Wonka izaziva uštogljeni 'čokoladni kartel' koji mu odbija dati trgovinu čokolade ili mu dopustiti da „uđe u igru“. Udružuje se s mladom djevojkom koja mu pomaže ostvariti njegovu viziju, a film izgleda kao živopisni užitak pun specijalnih efekata.

Uz Chalameta glume Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Matt Lucas, Rowan Atkinson, Natasha Rothwell, Rufus Jones i Simon Farnaby. David Heyman producira film kroz svoj Heyday Films, dok Luke Kelly također producira uz izvršne producente Michaela Siegela i Alexandru Derbyshire.

Chalametov zaokret označava priču o podrijetlu za omiljenu adaptaciju romana, nakon verzije 'Charlieja i tvornice čokolade' iz 2005. godine, koju je režirao Tim Burton, s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi. 

Chalamet  je očito jako zaposlen ovih dana pošto uz Wonku glumi i u 'Dina 2', a glumit će i Boba Dylana u biografskom filmu o slavnom glazbeniku. U mjuziklu 'Wonka' će pjevati i plesati, što će posebno razveseliti njegove fanove.

Life&style Od 'Djevice Jane' do 'Wednesday', ovo je potpuni vodič kroz najbolje filmove i serije Jenne Ortege

Posjeti Miss7.24sata.hr