Najbolji podcasti koji su me motivirali, inspirirali i nasmijali ove godine

Instagram @hannaschonberg Foto: Instagram @hannaschonberg
Vidi originalni članak
  • Iako su se posljednjih godina podcasti zaista popularizirali, Carrie Bradshaw i Just like that uvelike su pridonijeli njihovome procvatu 

  • Podcasti su zbog zbog svoje praktičnosti, raznolikosti tema, osobnog pristupa i povezanosti s govornicima, postali jedni od najslušanijih sadržaja na Internetu

  • U nastavku donosim podcaste koje sam ja otkrile ove godine i koje ne mogu prestati slušati, a tiču se osobnog razvoja, motivacije, zdravlja i, naravno, sočnih tema i tračeva

U ovim ludim i užurbanim vremenima, malo tko može si priuštiti da satima leži i gleda omiljenu seriju. Srećom pa postoje podcasti koji su jednako zanimljivi i živopisni kao serija, a možemo ih slušati dok kuhamo ručak, čistimo, trčimo i šetamo (podcasti su sastavni dio "hot girl walka"). Volimo ih jer nude intimniji pristup nego film ili serija, a mogu biti jednako uzbudljivi, edukativni i zanimljivi. Format podcasta izvrstan je i kada se osjećamo usamljeno jer zaista imamo osjećaj da sjedimo na kavi sa sugovornikom koji nas inspirira, motivira i od kojeg imamo štošta za naučiti. Ove sam godine otkrila šest novih podcasta uz koje se možeš odmoriti, nasmijati, motivirati, pokrenuti ili jednostavno zabaviti uz tračeve i tuđe dogodovštine. 

Life&style 9 filmova koji su trebali poharati kino blagajne ove godine, ali su nas razočarali

Normal Gossip

Ovaj podcast zvuči kao da slušam tračeve sa susjednog stola koje ne bih smjela slušati. Predstavlja skup anonimnih priča, teorija i dogodovština za koje isto vrijeme možeš i ne možeš vjerovati da su se zaista dogodile (jer možda i nisu). Voditeljica Kelsey McKinney u svakoj epizodi poziva komičare, pisce i kolege podcastere da daju urnebesne komentare i podijele svoje mišljenje o svakoj priči. Jednostavno je zarazan!

The Mindset Mentor 

Ovo je jedan od onih podcasta koji će ti zaista promijeniti život na bolje! Rob Dial uvijek pronađe savšeni način da progovori o onome o čemu većina nas razmišlja i pronađe izlaz iz problema za koje nismo ni znali da postoje u nama. Teme koje obrađuje su svakodnevne i životne poput opraštanja, motivacije, discipline i sličnih, ali Rob, za razliku od ostalih motivacijskih govornika, ne govori o njima agresivno i imperativno, nego pokušava shvatiti ljudsku prirodu i slušatelje percipirati kao prijatelje. 

Growing With The Flow 

Obožavam smirujući glas i dikciju Nayna Florence koja prepričava svoj životni put, stvari koje je vesele, motiviraju, lekcije koje je naučila i snove koje bi voljela ostvariti. Ovo je podcast o odrastanju u kojemu se svaka djevojka (i žena) može pronaći. Ovaj je podcast kreiran da bude sigurno mjesto za otkrivanje osobe kakve jesmo i osobe kakvom jednog dana želimo postati. 

Dear Body 

Dear Body podcast pomaže ti da izgradiš zdrav odnos prema hrani i svome tijelu. Jessi Jean daje realne savjete koji su primjenjivi u stvarnome životu i tiču se problema s prehranom i slike o tijelu poput emocionalnog prejedenja, uspoređivanja s drugima, opsesija prehranom... Isto tako, bavi se i mentalnim zdravljem obrađujući probleme poput anksioznosti, pretjeranog promišljanja i slično. Ovaj je podcast definitivno edukativne prirode i potkrijepljen je stvarnim primjerima i znanstvenim dokazima. 

The Secret Room 

Secret Room podcast je o istinitim pričama koje nitko nikada ne priča. U svakoj epizodi gosti otkrivaju tajne koje nikad nikome nisu rekli jer su bile suviše neugodne, intimne ili sramotne. Priče uključuju veze, smrt, seks, tinejdžerske pogreške i pogrešne korake odraslih, ovisnost, religiju i ljubav – nikad ne znate kakvu ćete priču i tajnu dobiti. Neki od njih će te nasmijati, neke rasplakati, a neke podsjetiti na vlastiti život i vlastite tajne. 

For You From Eve 

For You From Eve je wellness podcast o ljubavi prema sebi koji tjedno donosi Olivia Eve Shabo. Ovaj se podcast bazira na svakodnevnim dilemama, razmišljanjima i preprekama koji nam stoje na putu da postanemo najbolje verzija sebe. Ovaj podcast obrađuje i aktualne teme pretvarajući ih u najljepše životne lekcije koje nam pomažu da shvatimo da samo mi možemo promijeniti svoj svijet. 

Life&style Stigle su nove fotografije iz treće sezone 'Bridgertona', a odbrojavanje do početka serije je počelo

 

Posjeti Miss7.24sata.hr