Na ovih 10 komda namještaja dizajneri zakolutaju očima, pametno je izbjeći njihovu kupnju

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Naši domovi su odraz naše osobnosti i naravno da uvijek razmišljamo kako ćemo ih dodatno oplemeniti i osvježiti
  • Kako bi si osigurali maksimalnu funkcionalnost i udobnost, mudro je uzeti u obzir i mišljenja stručnjaka
  • Ovaj put, skratili su nam muke po odabiru namještaja tako što su izlistali 10 komada koje oni nikad ne unijeli u svoj dom 

Opremanje stana nije šala! Nije to baš mala investicija, pa će svatko od nas prije kupnje komada namještaja dobro obaviti domaću zadaću. Svakako će pripomoći i savjeti dizajnera koji će ti napore olakšati metodom eliminacije. Evo na koje komade namještaja uvijek zakolutaju očima, što znači da je njihova kupnja sasvim bespotrebna ili obično ne laska prostoru. Njihovi savjeti mogli bi te iznenaditi. 

Life&style Zbogom, Marie Kondo! Ovi dizajneri kažu da bismo baš trebali prihvatiti nered

1. Komplet namještaja za spavaću sobu 

Mnogi imaju naviku kupnje kompleta namještaja za spavaću sobu koji uključuju krevet, noćne ormariće komodu, ormare…Za ovaj potez dizajneri ti nikada neće dati blagoslov, prvenstveno jer smatraju da takve sobe djeluju sasvim neinspirirajuće i dosadno. Mnogi zanimljiviji, ugodniji a i topliji prostor za spavanje, savjetuju, može se dobiti kombiniranjem sličnih komada namještaja od kojih neke možeš nabaviti od lokalnih proizvođača, obrtnika ili čak na buvljacima.

2. Kolica za posluživanje

Da se razumijemo, kolica za posluživanje mogu oplemeniti prostor ali samo savršeno besprijekorno uredan, bolje je da ne nabavlja ovaj premet. Osim toga, piće, čaše i ostale sitnice koje ćeš držati u kolicima zahtijevaju učestalo čišćenje od prašine. 

Life&style Prije i poslije: Ove fenomenalne transformacije interijera će ti možda poslužiti kao inspiracija

3. Prevelik namještaj za zabavu i medije

Čak i ako upiješ velike i masivne police I ormariće napuniti stvarima. Dobit će nezanimljiv prostor koji dominira prostorijom i nedostaje mu fleksibilnosti. Radi se zapravo u namještaju kojeg je teško preuređivati,a što je još gore, kadi h se zasitiš, teško ih je prodati. 

4. Pomodni komadi namještaja masovne proizvodnje

Bez obzira radi li se o kauču ili retro komodu iz popularne prodavaonice namještaja, dizajneri upozoravaju da ga se kloniš. Profesionalci ističu kako bi namještaj trebao imati dušu, a prostorije mogu biti jednako udobne I posebne I funkcionalne s antiknim komadima namještaja. 

5. Kombinacije kauča i dvosjeda

Dizajneri se slažu da je kupnja uparenog kauča i dvosjeda jedan od najlakših načina da ispuniš prostor, ali ne i najzanimljivijih. Sugeriraju da svoju kreativnost oslobodiš tako što ćeš naći malo drugačiji ali komplementar dodatak svome kauču što će dati više osobnosti tvojoj prostoriji. 

Life&style Mama je napravila nestvarno dobar make-over kuhinje, a potrošila je manje od 3000 kuna

6. Stakleni stolovi

Mnogi imaju sklonost kupnji namještaja sa staklenim površinama jer se lako održavaju. Međutim, reflektirajuće površine ne čine nikakve usluge prostoriji. Osim toga, staklene površine mogu biti i opasne. Kako bi unijela više prozračnosti u prostorije, dizajneri savjetuju korištenje ogledala ili namještaja s metalnim završetkom. 

7. Dječji namještaj

Svojim klijentima dizajneri savjetuju da ne kupuju namještaj za dječje sobe koji je previđen za njihovu igru. Možda će im biti slatko kada imaju tri, četiri godine, ali za dvije godine vjerojatno neće pokazivati nikakav interes. Umjesto toga, dizajneri navijaju za kupnju naturalnog namještaja koji može rasti s djetetom. 

8. Predimenzioniran namještaj

Predimenzionirani statement komadi namještaja više nisu u trendu. Sve se više kupuje manji dvosjedi, stolići za kavu ili naslonjači. Mogao bi to biti i rezultat trenda kupnje manjih domova nasuprot ogromnim kućama s neupotrebljenim prostorom. 

Life&style Kako ti se sviđa 'japandi', najznačajniji trend uređenja interijera za 2021. godinu

9. Vitrine

Koliko će prostorija biti otvorena I svijetla puno ovisi o tome kako ćeš iskoristiti prostor na zidovima. Primjerice, vitrine zauzimaju mnogo vertikalnog i horizontalnog prostora  I imaju tendenciju progutati cijelu sobu, posebno ako je ona manje veličine. 

10. Masivni kožni naslonjači

Možda odišu udobnošću, ali ogromne kožne fotelje jednostavno ni na koji način ne mogu se uklopiti u prostoriju. Srećom, postoji mnogo oku ugodnijih i jednako udobnih modernijih alternativa. 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr