Mramorni kuglof : Savršena poslastica za cijelu obitelj uz šalicu toplog čaja ili mlijeka

Instagram @butteroverbae
Vidi originalni članak
  • Klasik među desertima, kuglof je uvijek bio omiljena slastica za sve uzraste u svakoj obitelji
  • Mramorni kolač je moguće napraviti na nekoliko načina, a kreativnost dolazi do izražaja kod ukrašavanja
  • missGASTRO donosi recept za mramorni kuglof uz nekoliko bitnih savjeta kod pripreme

Oko ovog kolača zaista nema puno posla, pa ostatak dana možeš neometano uživati sa svojim najmilijima Riječ je o vrlo jednostavnom, sočnom kolaču koji se može pripremiti u kalupu za kruh, u obliku kuglofa ili klasičnih kocaka. Sve ovisi o raspoloženju, prilici i dostupnom alatu, a rezultat je baš uvijek zadovoljavajuć.

Naravno, u smjesu možeš dodati i nasjeckanu tamnu čokoladu. Podjednako su primamljive i druge opcije, glaziranje cijelog kolača ili posipanje šećerom u prahu. 

Life&style Brz i jednostavan kolač s jabukama i pudingom savršeno je kremast i preukusan

Najbitnije je da mramorni kolač dobro ohladiš prije rezanja jer će se u suprotnome mrviti. Dok strpljivo čekaš, zagrij se šalicom čaja s medom i pusti da ti vrijeme proleti uz neki dobar film.  

Mramorni kuglof

Sastojci:

  • 230 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml mlijeka
  • 25 g kakaa
  • prstohvat soli
  • korica jednog limuna

Priprema:

  1. Izmiksaj maslac u pahuljastu smjesu sa 230 g šećera, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Dodaj 120 ml mlijeka pa jedno po jedno jaje i dobro izmiksaj.
  2. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo, a zatim dobro promiješaj drvenom ili silikonskom žlicom.
  3. Podijelite tijesto na dva dijela. U jedan naribaj koricu limuna, a u drugi umiješaj kakao, preostalih 30 ml mlijeka i 20 g šećera.
  4. Kalup za tijesto namasti, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
  5. Naizmjence izlij smjesu u kalup za kuglof. Pomiješaj smjesu štapićem za ražnjiće kako bi cijeli kolač bio prošaran.
  6. Peci otprilike sat vremena u zagrijanoj pećnici. Provjeri čačkalicom je li pečen pa ga dobro ohladi prije rezanja i serviranja.

Life&style Čokoladni soufflé po receptu gastro dive Mary Berry prava je slatka eksplozija

 

Posjeti Miss7.24sata.hr