Mramorni kolač s klementinama: Brza i presočna slastica koja razbija siječanjsku depresiju
- Zimski, ali lagan i osvježavajuć kolač s klementinama brzo postaje favorit sezone
- Savršeno se ljubi s šalicom toplog čaja ili mlijeka, a idealna je opcija za večernje druženje s omiljenim serijama
- missGASTRO ima odličan recept, a lako će ga iskoristiti i oni koji nisu najvještiji u kuhinji
Nakon burnog gastro blagdanskog razdoblja, početak nove godine je tradicionalno vrijeme za zatišje. Ipak, kako bismo razbili siječanjsku monotoniju, odlučili smo se za jedan fini i sočni kolač koji uz šalicu toplog čaja ili mlijeka garantira pravi slatki užitak. Mramorni kolač je savršena delicija za zimske dane, a u kombinaciji sa osvježavajućom aromom klementina, ova će nam slastica ponuditi malo drugačiji ugođaj. Priprema je prilično jednostavna, stoga je idealna opcija i za brzinski desert tijekom tjedna.
Sastojci:
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g brašna
- 225 g šećera
- 4 jaja
- Naribana kora 4 klementine
- 1 zlica ekstrakta vanilije
- 3 ravne zlice kakaa
- 3 ravne zlice mlijeka
Priprema:
- Upalite pećnicu da se zagrijava na 170 stupnjeva.
- Maslac, brašno, šećer i jaja miksajte dok se smjesa ne sjedini.
- Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
- U jedan dio dodaje vaniliju i koru klementine a u drugu kakao i mlijeko i dobro promiješajte.
- Kalup za kruh obložite papirom za pečenje a onda kašikom sipajte hrpice jedne pa druge smjese naizmjence.
- Kad ste iskoristili svu smjesu, nožem ili žlicom prošarajte po smjesi kako bi se malo izmiješale.
- Pecite 50-ak minuta. A kolac možete posuti šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom...
- Kod nas se pojede dok je još topao ali vjerujem da je i hladan odličan.