Jednostavno moraš posjetiti preslatki Božić obitelji Zima na Strossmayerovom šetalištu

Pixsell/Sanjin Strukić
Vidi originalni članak
  • Advent u Zagrebu gotovo da ne postoji, zato nas još više vesele ovi lijepo uređeni kutci
  • Božić obitelji Zima prikaz je božićne večeri u starinskom zagrebačkom domu, s puricom, jelkom, srebrnim escajgom i poklonima
  • Izvedena u prirodnoj veličini "blagavaonica bake Ruže" sigurno je i sjajna lokacija za fotkanje

Da, već odavno znamo da Advent u Zagrebu, kao i u drugim europskim gradovima ove godine neće biti čaroban ni raskošan kao prethodnih, možda nas zato još i više vesele ovi topli kutci i slatke ideje koje se ponegdje ipak mogu naći na zagrebačkim ulicama. Jedan od njih je i Božić obitelji Zima postavljen na Strossmayerovom šetalištu. 

PROMO Istraživanje potvrdilo što bi trebali činiti da se tijelo lakše bori protiv respiratornih bolesti

Iako na ovoj slici izgleda kao detalj neke kućice za lutke, ova instalacija u prirodnoj je veličini i prikazuje starinski zagrebački dom (s tapetama, telefonom s brojčanikom koji se okreće, crno-bijelim slikama mame i tate na zidu i pečenom puricom na blagdanskom stolu) i tracionalnu proslavu Božića u njemu. 

A priča je objašnjena riječima na malom panou pored: "Baka Ruža je mjesec dana pekla božićne kolače, glancala srebrni beštek i plela čarape za Vladeka i Anicu. Nema kaj tko jamrati, sve je tu - salenjaci, linceri, orahnjača, makovnjača, , kuglof, purica z mlincima....  jer riječ je o "blagavaonici bake Ruže".

Božić obitelji Zima jedno je od četiri mjesta na Gornjem gradu (plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad), koje je povodom Adventa ukrašeno. Osim njega tu je dječji kutak u Parku Bele IV., Muzička soba i dnevna soba na zapadnom dijelu Strossmayerovog šetališta i već tradivcionalni Instagram spot "Božićni poljubac" na platou Gradec na kojem možeš zagrliti i poljubiti voljenu osobu ispod imele i usnimiti blagdansku fotku. 

Stars Nina Badrić, Rozga i mnoge influencerice imaju novu lokaciju za slikanje u centru Zagreba

No, daleko od toga da i Božić obitelji zima nije s jelkom, poklonima i puricom izvrsna scenografija za dobru fotografiju. Gotovo da fizički osjećate toplinu koja zrači iz ove blagavaonice s pogledom na cijeli grad.

Posjeti Miss7.24sata.hr