Mogu li gumeni medvjedići pomoći pri mršavljenju

Thinkstock / Spencer Davies
Dijeta s gumenim medvjedićima? Sve za vitkost, odmah trčimo po dvije, tri vrećice omiljenih bombona!
Vidi originalni članak

Osobito za Adriana Jensona, autora knjige „Dijeta s gumenim medvjedićima – mršavljenje s medvjeđom voljom“ (u slobodnom prijevodu). Tvrdi da mu je konzumacija gumenih medvjedića prije jela pomogla da u tri mjeseca smršavi osam kilograma! 

„Ako sada jedeš, kasnije nećeš biti gladan!“ 

I mi smo, kao i čovjek koji je izmislio dijetu s gumenim medvjedićima, više puta čuli tu rečenicu. Ali, on se zapitao: je li moguće da prije glavnog jela ne budem jako gladan? I potom je prije jela pojeo nekoliko gumenih medvjedića. A oni u želucu djeluju poput spužve – ako uzmemo uz njih i puno tekućine, udvostruče svoj volumen. A to navodno smanjuje glad, odnosno daje osjećaj sitosti. Osim toga, gumeni medvjedići sadrže aminokiseline koje tijelo treba za  izgradnju mišića, pa poticanjem tih procesa tijelo samo troši određeni broj kalorija. 

Ali, nije baš toliko jednostavno 

Međutim, Adrian Janson upozorava da beskrajna konzumacija medvjedića te mršavljenje uz to - neće funkcionirati. Preporučuje konzumaciju medvjedića prema svojoj tjelesnoj težini: tko teži 60 kilograma, ne smije pojesti više od 60 grama gumenih medvjedića prije obroka. 

DIJETA Nevjerojatno: Jesi li znala da OVO troši kalorije?!

Nekako sumnjamo da je dobra ideja pokušati dijetu s gumenim medvjedićima – radije se zdravo i odmjereno hranimo te uz to bavimo nekom tjelesnom aktivnošću. To savjetuju i stručnjaci. Smatraju dijetu s gumenim medvjedićima površnom, jer će tijelu na taj način za neko vrijeme nedostajati balastne tvari, minerali i vitamini. 

Posjeti Miss7.24sata.hr