Mnogi rade ovu pogrešku s čišćenjem kade - ovako ćeš brzo imati blistav rezultat

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Na tvojoj kadi već se skupilo dosta kamenca, a ti ne znaš kako ga temeljito ukloniti?
  • Ako ćeš se držati ovog savjeta, trebat će ti svega deset minuta za to
  • Idealna rješenja za uklanjanje kamenca su soda bikarbona ili pasta za zube

U novu godinu mnoge žene žele ući s čistim domom, no nekad za to stvarno treba puno vremena, a nekad nam se, ruku na srce, baš i ne da izgubiti cijeli dan na čišćenje. Zato volimo brza i efikasna rješenja poput onoga da kada zablista kao nova i bez ijednog traga kamenca, a bez puno truda.

Većina nas zgrabi najbliže sredstvo za čišćenje kupaonice, a zatim ga nanosimo što više je moguće na područje pipe i ostatka kade. Nakon toga ispremo sredstvo vodom i brišemo ga suhom krpom, a zatim opet ispiremo vodom - to je pogrešan način čišćenja. 

Life&style Ovaj trik s domaćim sredstvom za čišćenje pećnice jednostavno je genijalan!

Ako ne slijediš upute na etiketi sredstva za čišćenje, nećeš naravno pravilno ni očistiti kadu. Pravilan način je sljedeći: pošpricaj sredstvo po kadi i na pipu te ostavi deset minuta da odstoji. Na mjestima gdje se nalazi kamenac koristi sredstvo za čišćenje kamenca ili sodu bikarbonu, a nakon toga uzmi četkicu te dobro iščetkaj tu površinu te je isperi toplom vodom.

Također, neke žene koriste i pastu za zube kao sredstvo za čišćenje kupaonice - što se pokazalo uspješnim rješenjem. Ako doma nemaš sode bikarbone, onda pastu za zube nanesi na spužvicu te dobro izribaj cijelu kadu i pusti da odstoji najmanje pet minuta, a potom isperi toplom vodom. 

Life&style Proljetno čišćenje: 5 stvari koje NE smiješ raditi ako stvarno želiš pospremiti stan

Ako je kada izrazito prljava, napuni je do vrha toplom vodom i dodaj pet kuhinjskih žlica sode bikarbone te pusti da odstoji preko noći. Ujutro isprazni tu otopinu i isperi je vodom. 

Metle u ruke Znanstvenici su došli do otkrića koje bi nam čišćenje kuće moglo učiniti podnošljivijim

Posjeti Miss7.24sata.hr