Mljac! Imamo malo drugačiji, super recept za prefini kesten pire
- Jedan od razloga zašto jedva čekamo jesen su plodovi poput kestena
- Volimo ga pečenog i u raznim slanim jelima, no ipak nam je kesten pire draži
- Donosimo ti brz i jednostavan recept uz koji ćeš si ovaj desert moći pripremati kad god poželiš
Nije jesen samo magla i kiša, ona ima i svojih divnih lica poput šarenih boja i zamamnih plodova - poput kestena koji, osim što je prava gozba za nepce, ima i pozitivan učinak na naše zdravlje. Sigurno voliš pečene kestene, no ovaj put ti donosimo recept za preukusan kesten pire koji će uljepšati tvoje jesenske dane:
Sastojci:
- 350 grama oguljenih kestena
- 1 i pol šalica tople vode
- 100 grama šećera
- Ekstrakt vanilije ili sjemenka vanilije
Priprema:
- Prvo kestenima zareži u oblik slova X na kori. Zatim ih stavi u pećnicu na temperaturi od 200 stupnjeva i to otprilike 20 minuta.
- Nakon što su se ispekli, oguli im koru te ih stavi u tavu. Dodaj im šećer, vodu i vaniliju te kuhaj mješajući oko 25 minuta.
- Nakon što si skuhala, prebaci sadržaj iz tave u blender ili ju izmiksaj štapnim mikserom.
- Kad završiš s miksanjem, smjesu prebaci u staklenku.
Poslužit ga možeš po želji, uz dodatak šlaga, čokolade ili čokoladnih mrvica. Više nećeš morati tražiti slastičarnicu koja radi kako bi si ga priuštila već ćeš ga uz ovaj recept moći brzo spremiti i kod kuće. Nadamo se da ćeš uživati u okusu jeseni!
Ako tražiš inspiraciju za još jednostavnih i ukusnih recepata posjeti portal missGASTRO koji je ujedno i novi člana naše miss7 ekipe.