Mlađe sestre u obitelji imaju razloga za zabrinutost, ali nije sve baš crno

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Razlika u karakteru među braćom i sestrama može se objasniti i sa znanstvenog stajališta
  • Drugorođena djeca podložnija su buntovništvu što ih može dovesti u neprilike u kasnijoj dobi
  • Dobra vijest je da osobe svjesnim ponašanjem mogu utjecati na razvoj svoje osobnosti

Razlika među braćom i/ili sestrama uvijek je očita, a studije pokazuju da to ima veze s razlikom u godinama među njima. Naime, dok su prvorođena djeca inteligentnija, drugorođena djeca su buntovnija i općenito zahtijevaju pune ruke posla, pogotovo ako je u pitanju muško dijete. 

Studija koja je provedena uzorku od tisuću braće u Danskoj i Americi, pokazuje da će drugorođena djeca u usporedbi sa starijim bratom ili sestrom vjerojatnije završiti u zatvoru, odnosno da će u školi biti češće suspendirani ili biti podložniji maloljetničkoj delinkvenciji. 

Obiteljske veze Horoskop otkriva tko su najbolje sestre na svijetu, a koje izluđuju braću i sestre

Razlog ovome može ležati u činjenici da prvorođena djeca imaju odrasle uzore (roditelje) dok se drugorođena djeca mogu ugledati i na svoju braće i sestre koji su tek nešto stariji od njih. 

Osim toga, roditelji se drugom djetetu ne mogu u posvetiti u cijelosti, jer još uvijek odvajaju vrijeme prilagodbi prvog djeteta. U prvim mjesecima dijete koje je došlo prvo u obitelj uglavnom dobiva nepodijeljenu pažnju što nije slučaj s drugim djetetom. 

COOL TETOVAŽE Tvoja seka i ti se beskrajno volite? Pronašli smo 6 najljepših tetovaža za sestre

Iako ovakvi neizbježni obiteljski scenariji imaju utjecaja u razvoju karaktera, terapeuti naglašavaju da ovo ne mora biti pravilo budući da se svjesnim ponašanjem može mijenjati osobnost.

POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr