Slane palačinke od tikvica po maminom receptu. Savršeno su i brzo ljetno jelo
- Palačinke od tikvica ukusan su način da uživaš u savršenom ljetnom povrću, tikvicama!
- Naribane tikvice pomiješaju se s parmezanom, brašnom i začinima, a zatim se prže u savršeno ukusne zalogaje
- Ovo je jelo jednostavno, zdravo, ukusno i brzo se spravlja
Sezona tikvica je u punom jeku i u mnogim se kuhinjama spravljaju razna jela od ovog omiljenog ljetnog povrća: pite, umaci, složenci itd. A ove palačinke ili popečci od tikvica bit će pravi hit na svakom stolu. Posluži ove vegetarijanske palačinke s malo kiselog vrhnja ili umaka od rajčica za savršeno zdravo predjelo ili prilog, a možeš ih jesti i glavno jelo!
Palačinke od tikvica - recept
Sastojci:
• 240 g naribanih tikvica
• 2 jaja, lagano razmućena
• 2 žlice nasjeckanog mladog luka
• 60 g višenamjenskog brašna
• 25 g naribanog parmezana
• 1/2 žličice praška za pecivo
• 1/2 žličice soli
• 1 prstohvat sušenog origana
• 1/4 šalice biljnog ulja ili po potrebi
• kiselo vrhnje za posluživanje (po želji)
Priprema:
1. Pripremi sastojke.
2. Naribane tikvice posuši papirnatim ručnicima kako bi uklonila vlagu.
3. U velikoj zdjeli pomiješaj tikvice, jaja i mladi luk. U zasebnoj zdjeli pomiješaj brašno, parmezan, prašak za pecivo, sol i origano pa umiješaj u smjesu od tikvica dok se smjesa ne navlaži.
4. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Žlicom stavljaj zaobljene komadiće smjese od tikvica u vruće ulje pa prži u tavi dok ne porumene, 2 do 3 minute sa svake strane.
5. Ocijedi palačinke od tikvica na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom. Posluži ih dok su tople.