Mama je napravila nestvarno dobar make-over kuhinje, a potrošila je manje od 3000 kuna

Instagram/@anne.chicheportiche
Vidi originalni članak
  • U neobičnoj 2020. godini puno više vremena smo provodili kod kuće pa i u svojim kuhinjama
  • Mnogi su zato starim i dotrajalim kuhinjama odlučili dati novi sjaj
  • Napravila je to i jedna mama uz skromniji budžet, a mi se ne možemo nagledati sjajnog rezultata

Novi ormarići, radne površine, aparati….osvježavanje kuhinje može uistinu biti skup postupak. No, uz volju i nešto kreativnosti postoje i druge opcije revitaliziranja stare i dotrajale kuhinje. Pokazala je to i Anne Chicheportiche s Floride u Americi koja je u make-overu svoje kuhinje pronašla izvrstan način se oslobodi stresa dok je od ožujka poput svojih sunarodnjaka poštivala restrikcije zbog epidemije. 

Life&style Prije i poslije: Pogledaj kako je zastarjela kuhinja zasjala u modernom izadnju otvorenog koncepta

Njezina stara kuhinja djelovala je dosta staro i gubila je na svojoj funkcionalnosti. Radne površine imale su trajne mrlje od pripreme hrane, vrata na ormarićima nisu se propisano zatvarala, a jedini aparati koji su funkcionirali su bili pomalo zahrđali hladnjak i pećnica

Kako je provodila sve više vremena kod kuće i kuhala za svoje sinove, Anne je shvatila da bi trebala uzeti stvar u ruke i napraviti preobrazbu svoje stare kuhinje kako bi joj idućih godina boravak bio što ugodniji. 

Life&style Prije i poslije: Evo kako preurediti kupaonicu da bude kao nova - bez pretjeranog ulaganja

‘’Između online podučavanja svojih učenika i pravljenja ludih količina hrane za moje dječake koji su uvijek gladni, morala sam pronaći kreativan način kako bi se ispuhala. Morala sam pronaći nešto što nije uključivalo sviranje violine usred noći ili pripremanje hrane…Otkrila sam da mi je stvaranje funkcionalnije kuhinje donijelo mir’’, napisala je Anne na Facebook profile uz priložene fotografije make-overa. 

A rezultati su uistinu sjajni!

Moderan sjaj nove-stare kuhinje

Ormariće Anne je obojala u bijelo te im je dodala zlatne ručkice i instantno ih pretvorila u moderan kuhinjski inventar. Radne površine prekrila je samoljepljivom otpornom folijom s uzorkom mramora. A stare pločice  iznad kuhinjskih površina te podne pločica osvježila je peel and stick pločicama koji se ponašaju poput naljepnica i svatko ih može sam postaviti bez velikih izdataka ili ulaganja puno vremena i truda. 

Ipak, najhrabriju promjenu svakako je doživio njezin hladnjak. Anne ga je obojala su svijetlo plavu boju, a umjesto dotrajalog zahrđalog aparata sada djeluje kako statement komad  koji daje osobnost bijeloj i modernoj kuhinji. 

Life&style Prije i poslije: Ove fenomenalne transformacije interijera će ti možda poslužiti kao inspiracija

Za sada, kreativna mama odlučila je pričekati s promjenom sudopera kako je sustav vodovoda prilično star pa nije htjela nagomilati dodatne troškove. No, s učinjenim je i više nego zadovoljna

‘’Sviđa mi se kako je kuhinja sada svijetla, funkcionalna i vrlo je lako odražavati. Boja hladnjaka donosi bolje raspoloženje u prostor odmah kada se u njega uđe’’, mišljenja je Anne. 

Sasvim moderan i nov izgled kuhinje Anne je uz američki satndard postigla uz budžet od 450 dolara (oko 2.800 kuna), dok mogućnost da se kreativno izrazi i oslobodi stresa, vjerujemo, nije imala cijenu. 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr