Mama dvoje djece nakon 25 godina bez posla stvorila milijunsko carstvo - zbog juhe od kostiju

Vidi originalni članak
  • Ako smo pomalo i zaboravili koliko je važno vjerovati u sebe, savršeno će nam doći inspirativna priča o mami dvoje djece iz Engleske
  • Maxine Laceby, koja nije radila 25 godina, izgradila je višemilijunsko carstvo iz svoje kuhinje
  • Nije sve teklo glatko, ali Maxine je svojim beauty proizvodima pokazala kako se ustrajnost isplatila

Kada je na štednjaku kuhala pileće i svinjske nogice, Maxine Laceby iz Wolverhamptona (Engleska) prisjetila se kako su je njezine dvije kćeri tinejdžerice Darcy (sada 22) i Margot (19) kolutajući očima i držeći noseve prekrivenima upitale: ''Još jedna tvoja luda ideja, mama?’’. Međutim, ideja nikako nije bila luda kako se ispostavilo da će Maxine baš takvu juhu pretvoriti u posao vrijedan milijune funti.  Njezina priča prava je inspiracija i dokaz da se uvijek može uspjeti ako se vjeruje u sebe. 

Life&style Životne mudrosti: Ovih 10 inspiracijskih citata će te sigurno natjerati da se zamisliš

Maxine je zapravo disleksična, ima ADHD poremećaj i nikada nije radila u poduzetništvu. Posljednji posao odradila je s 25 godina, a kada je dobila prvu kćer posvetila se odgoju. 

‘’Kuhala sam, čistila, razvozila automobilom i uvijek bila na usluzi. Kada su moja djeca otišla na sveučilište, nisam osjećala da me više trebaju. Imala sam 50 godina i mogla sam raditi što sam htjela. Razvela sam se od supruga 10 godina ranije i napokon sam bila sama’’, ispričala je Maxine. 

Juha za okrepu

Posvetila se proučavanju proizvoda za njegu, a u tu svrhu morala je istražiti i vlastito tijelo, prirodno, kakvo je. Mama dvoje djece priznala je kako se tada osjećala nesigurno i ranjivo, a nedostajalo joj je samopouzdanja. U to vrijeme nije se zdravo hranila, a dnevno preskakanje obroka završilo bi jedenjem paketića keksa u večernjim satima. A onda je Maxine čula kako ljudi kuhaju juhe od kostiju kako bi se osjećali bolje.

‘’Uzela bih pileće kosti ili one koje su ostale od pečenja, a zatim bih ih kuhala u tri litre vode šest sati. Kada bi se juha ohladila pretvorila bi se u želatinoznu smjesu. Pila sam juhu svaki dan, a dva tjedna kasnije prestale su me boljeti kosti, koža mi je blistala, kosa mi je postajala gušća, a bjeloočnice su postaje bistrije’’, ispričala je uspješna poduzetnica. 

S društvenih mreža "Nitko tko pošteno zaradi ozbiljne novce nije glup..." I Hana Hadžiavdagić uključila se u raspravu o influencerima

Uplaila se žaruljica

Bio je to trenutak kada se Maxine upalila žaruljica, posebno kada su joj broji prijatelji komplementirali na boljem, sjajnom izgledu. Uskoro su i oni, ispričala je Maxine, postali njezini zamorčići, a Maxine je odlučila pripremati vlastite proizvode za ljepotu kože, kose i zdravlje kostiju

Kako novčanu potporu nije mogla dobiti u banci podigla je hipoteku na kuću i upustila se u rizik koji će joj se poslije itekako multimilijunski isplatiti. 

Kristina Ercegović Kako možemo dodatno zaraditi? Čime se sve možemo baviti sa strane?

Nakon brojnih ispitivanja, istraživanja, proučavanja konkurencije i konzultacija sa znanstvenicima formula za tekući eliksir pun kolagena bila je gotova. No, potom je trebalo pronaći proizvođača, proizvod testirati i marketinški pripremiti teren za prodaju proizvoda putem društvenih mreža.

Žene su sposobnije nego što to misle 

U početku nije išlo sve sasvim glatko. Zbog neuspjelih marketinških planova, prodaja nije tekla sjajno. Maxine je ponovo morala ulagati vlastiti novac, ali nije odustajala. Naposljetku su prihodi počeli rasti, a u prvoj godini zaradila je oko pola milijuna funti

‘’Nisam znala pokrenuti računalo do 50. godine. Sve što sam znala je rezultat mog majčinskog iskustva. Uvijek kažem ženama: ‘Vi ste bez sumnje sposobnije nego što mislite da jeste’. Muškarac će za sebe reći da može obaviti 80% posla, dok će žena kazati kako ona ne može napraviti 20% posla’’, zaključila je Maxine koja je u prošloj godini uprihodovala 10 milijuna funti. 

Posjeti Miss7.24sata.hr