Ledena torta s breskvama – savršeno osvježenje kojem ne brojimo kalorije!

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Slastica se ne odričemo ni po ljeti, ali draže su nam one hladne
  • Također, ljeti kad vlada voćno obilje, prijaju nam i voćni deserti
  • Ovaj kolač s breskvama ujedinjuje oboje od ta dva svijeta

Ako tražiš drugačiju slasticu koja će te u trenu rashladiti, a opet je puna ljetnih okusa, ova voćna torta je pravi izbor!

Sastojci:

  • 400 g bresaka
  • 175 g šećera
  • 125 ml vode
  • 500 g mascarponea
  • 5 žlica likera od bresaka
  • 600 g slatkog vrhnja

Life&style Tarte tatin s breskvama: Omiljena verzija naopake pite idealna je za ljetne dane

Priprema:

Breskve razreži na 8 komada, stavi ih na pladanj obložen papirom za pečenje i potom zamrzni.

Pomiješaj šećer sa 125 ml vode te skuhaj bistri sirup. Ostavi da se ohladi.

Kremasto pomiješaj mascarpone pa umiješaj sirup i 5 žlica likera od bresaka. Izradi slatko vrhnje i umiješaj ga.

Kalup (25 cm) obloži folijom. Stavi na to kremu, zagladi je i potom ostavi 4 sata u zamrzivaču. Tortu izvadi 45 minuta prije posluživanja da se malo otopi.

 

Ovaj članak je izvorno objavljen na portalu missGastro .

Posjeti Miss7.24sata.hr