Lagani recept za uživanje: Mediteranska piletina s limunom iz pećnice

shutterstock Mediteranska piletina s limunom iz pećnice
Vidi originalni članak
  • S nadolazećim toplijim danima sve više ćemo uživati u laganijoj hrani
  • Ova super meka i sočna piletina savršen je ljetni obrok
  • Donosimo ti recept za mediteransku piletinu s limunom iz pećnice 

Savršeno jelo za ugodne tople večeri: nježna piletina s limunom. Proljeće se polako oprašta, ljeto se bliži. A već se možemo veseliti toplim večerima uz mediteransku hranu i puno okusa - kao u ovom receptu: sočna piletina s limunom iz pećnice ne samo da izgleda dobro, nego je jednako lagana koliko je i ukusna. Limun daje dodatnu svježinu. I najbolje od svega: nakon nekoliko jednostavnih koraka pripreme, ostatak posla možeš prepustiti pećnici.

Life&style Složenac od mljevenog mesa i tjestenine djeca će obožavati, a i nama je prefin

Sastojci:

• 2 pileća batka sa zabatkom

• 2 žlice soka od limuna

• 2 žličice soli

• 75 ml maslinovog ulja

• 1 žličica slatke mljevene paprike 

• sol, papar

• 2 grančice timijana

• 4 kriške limuna

 

Life&style 7 važnih savjeta za savršen quiche plus recept renomirane kuharice Julie Child

Priprema

1. Stavi piletinu u zdjelu. Pomiješaj sol, sok od limuna i maslinovo ulje. Prelij pile marinadom. Pokrij i ostavi u marinadi dva sata.

2. Zatim meso izvadi iz marinade i posuši. Natrljaj paprikom, solju i paprom.

3. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje).

4. Stavi pileće batke u posudu za složenac i peci u pećnici oko 40 minuta. Na piletinu stavi kriške limuna i grančice timijana pa pirjaj još 15-20 minuta, a zatim posluži.

Savjet za posluživanje: piletina s limunom jako je ukusna s hrskavim pečenim krumpirom.

Posjeti Miss7.24sata.hr