Kultni francuski Fragonard stigao je u Hrvatsku, zaljubili smo se u blagdansku kolekciju mirisnih svijeća i mirisa za dom

Sanjin Kaštelan
Vidi originalni članak
  • Silno nas je razveselila vijest da je lista brendova nedostupnih u Hrvatskoj barem malčice kraća i da je kultni francuski Fragonard napokon stigao u naše krajeve
  • I ne samo da je stigao, već je stigao taman na vrijeme da ugrabimo predivne blagdanske novitete koji su nas, malo je reći, istinski oduševili
  • Božić kako ga zamišlja Fragonard satkan je od zlata i svjetla, a sa cvijetom naranče kao jednom od vodećih nota pretočen je u najmirisnije poslastice kao stvorene da njima razveselimo drage osobe, ali i same sebe

Da nam je bio koji novčić za svaki put kada smo poželjeli nešto kupiti, a onda se rastužili shvativši da se to nešto ne može kupiti u Hrvatskoj, sigurni smo da bi se naše kasice prasice do sada fino zaokružile. Istina, živimo u vremenu u kojem je putem interneta dostupno gotovo sve, gdje god se nalazili, no od toga i nemamo baš puno koristi kada su u pitanju parfemi, kozmetika i slični proizvodi koje je doista potrebno 'upoznati' prije kupnje. 

Baš zato nas je silno razveselila vijest da je lista nedostupnih nam brendova barem malčice kraća i da je kultni francuski Fragonard napokon stigao u naše krajeve. I ne samo da je stigao, već je stigao taman na vrijeme da ugrabimo predivne blagdanske novitete koji su nas, malo je reći, istinski oduševili.

Life&style Zara Home osvaja zimskim mirisima za dom, ali i vintage bočicama koje ćemo obožavati i nakon blagdana

Parfumerija Fragonard jedna je od najstarijih parfumerija u Grasseu, pitoresknom gradiću smještenome u unutrašnjosti Azurne obale i poznatome središtu parfumske industrije, a osnovao ju je Eugène Fuchs u jednoj od najstarijih tvornica u gradu još davne 1926. godine. Samu tvornicu izvorno je izgradio parfimer Claude Mottet 1841., a brend je dobio ime po sinu parfimera na lokalnom dvoru, lokalnom slikaru Jean-Honoré Fragonardu.

Svega deset godina nakon nastanka, Fragonard je otvorio i svoj prvi pariški butik, a u desetljećima koja su uslijedila stvorili su mnoge parfemske klasike koji su, osim po profinjenim i opojnim notama, prepoznatljivi (p)ostali i po vizualnom dijelu priče. Parfemska kuća koja je ime dobila upravo po slikaru i koja od prvog dana pažljivo njeguje tradiciju i profinjenost umjetnosti 18. stoljeća, i danas tu istu umjetnost ima utkanu u bočice parfema te predivno oslikane kutije u kojima dolaze, a autentični duh osnivača vjerno su nastavile čak tri generacije obitelji koje brend i danas vode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fragonard Parfumeur (@fragonardparfumeurofficiel)

Dolazak brenda predstavljen je kroz novu epizodu Mirisnih priča Hrvoja Vukova, a Fragonard je u Hrvatskoj, kako je otkriveno,  ekskluzivno dostupan u BeautyPharmacy ponudi. Za razliku od parfema koje se može pronaći i u webshopu brenda, limited božićna  kolekcija koju čine mirisne svijeće, difuzori i blagdanski setovi dostupna je isključivo u BeautyPharmacyju, u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici na broju 20.

Life&style Obitelj Terenzi zaslužna je što danas postoje parfumirane svijeće, ovo je priča o kapi voska i kapi parfema

Božić kako ga zamišlja Fragonard satkan je od zlata i svjetla, a sa cvijetom naranče kao jednom od vodećih nota pretočen je u najmirisnije poslastice kao stvorene da njima razveselimo drage osobe, ali i same sebe. Svijeća Confidentiel pravi je božićni slatkiš koji miriše na kardamom, muškatni oraščić, vaniliju i karamele; Ami Chéri je opojna olfaktorna kombincija začina iz Tisuću i jedne noći u kojoj su se sljubili klinčić, muškatni oraščić, cimet, pačuli i mahuna tonke, a Cette Nuit Là svaki će dom ispuniti raskošnim mirisom borovih iglica.

Što se par difuzora tiče, Elixir Absolu donosi u dom čaroliju s mirisom jantara i začina među kojima dominiraju cimet i tonka mahune, a svi ovi božanstveni blagdanski mirisi umotani su i u vizualno jednako šarmantno ruho pa, zahvaljujući ilustracijama sicilijanskog slikara Alessandra Florija, ova kolekcija jednako opija estetskim, koliko i olfaktornim dijelom priče. 

Posjeti Miss7.24sata.hr