Kremastu tjesteninu od samo 3 sastojka obožava vojvotkinja Meghan, recept je doista jednostavan

Unsplash / Jay Wennington
Vidi originalni članak
  • Cacio e Pepe talijanski klasik a spravlja se vrlo jednostavno od samo tri sastojka 
  • U ovom jednostavnom jelu redovito uživa i vojvotkinja Meghan 
  • Iako se vrlo jednostavno spravlja, ovo talijansko jelo od tjestenine genijalan je te nadasve ukusan brzi obrok

Talijani već desetljećima pripremaju 'Cacio e Pepe', brzo jelo od tjestenine od aromatičnog sira pecorina romana, svježe mljevenog crnog papra i al dente tjestenine. Prevedeno na hrvatski, znači 'sir i papar' – zvuči jednostavno, a okusom je vrlo aromatično i spravlja se za brzih 20 minuta. Inače, vojvotkinja Meghan jedna je od brojnih obožavateljica ovog talijanskog klasika.

'Cacio e Pepe' jedno je od omiljenih jela vojvotkinje Meghan

Svakodnevica vojvotkinje Meghan često zna biti stresna. Ne samo otkako je postala supruga princa Harryja i brine se o njihovoj djeci Archieju i Lilibet, nego i dok je bila glumica u seriji 'Face', Meghan je često morala konzumirati brze obroke. Već tada se oslonila na jedno od svojih apsolutno omiljenih jela, a to je veliki tanjur tjestenine à la Cacio e Pepe, kako je otkrila food blogerica Athena Calderone 2015. godine.

Recept za Cacio e Pepe

Sastojci za 2 porcije:

• 200 g špageta

• 100 g sira pecorina romana, ribanog (ili parmezana)

• 2 žličice crnog papra, svježe mljevenog

Life&style Focaccia inspirirana Van Goghom izgleda toliko divno da ne bismo imali srca pojesti je. Evo recepta

Priprema

1. Stavi špagete u veliki lonac s puno slane, kipuće vode i kuhaj ih prema uputama s pakiranja dok ne postanu al dente.

2. Ocijedi špagete u cjedilu, ali sačuvaj oko 100 ml vode od kuhanja tjestenine.

3. Stavi naribani sir u veliku zdjelu zajedno s crnim paprom i umiješaj pola vode od kuhanja tjestenine, žlicu po žlicu, da dobiješ kremasti umak.

4. Dodaj špagete u smjesu pecorina i papra i dobro promiješaj tako da sva tjestenina bude obložena umakom. Ako želiš, možeš žlicom umiješati još vode od tjestenine kako bi umak bio rjeđi. 

5. Posluži Cacio e Pepe posut s još crnog papra i naribanog sira. 

Life&style Imamo najbolji recept za pravu domaću bučnicu koja se doslovno topi u ustima

Posjeti Miss7.24sata.hr