U Vintage stiže Kreativni Boravak: na sajmu nauči crtati točkanjem ili napravi biljni terarij i ponesi ga kući!

Instagram @anahotko
Vidi originalni članak
  • U Vintage Industrial Bar ove subote stiže Kreativni Boravak, sajam rukotvorina koji živi i širi održivost
  • Dekorativni artikli, odjeća, modni dodaci, terariji i biljni pripravci samo su maleni dio bogate ponude koja nas tamo čeka
  • Za posjetitelje su osmišljene i zanimljive radionice kojima je cilj popularizirati stvaralaštvo i pokazati koju vrijednost i blagodati ima za osobni, ali i društveni razvoj

Svi oni koji vole dizajn i umjetnost i koji standardnu ponudu popularnih brendova smatraju pomalo dosadnjikavom, ove će subote doći na svoje jer u jedan od najljepših vrtova u gradu, onaj Vintage Industrial Bara, nakon onog prvog održanog u srpnju, stiže i jesensko izdanje Kreativnog boravka - sajma rukotvorina, ali i puno više od toga. 

GhreiBiljaricaTreWolo, SjedilaEthnotinaStudio Varuna ARTTropikaSmola čovječePeps ClayFine kovine samu su neki od brojnih brendova koji će ove subote predstaviti svoj rad. 

Moda Održiva moda nikad nije izgledala ljepše

Kućni dekor, modne dodatke i odjevne predmete, biljke, biljne terarije i pripravke kakve se ne može pronaći u ponudi shopping centara ponudit će izlagači Kreativnog boravka, mali lokalni brendovi, kreativci i rukotvorci čiji su proizvodi stvoreni različitim vještinama, alatima i materijalima. Od nakita stvorenog oblikovanjem gline i kovina, tkanjem i makrameom, preko torbi od tkanine, jute i drveta, ukrašenih vezom i originalnim printevima, do biljnih ljubimaca u terarijima i kokedama, prirodne kozmetike, slika i odjeće od prirodnih materijala, ovdje će svatko pronaći nešto za sebe, a odlučili smo istražiti što nas još sve, osim samog sajma, čeka.

'Svi izlagači članovi su urbane zajednice kreativaca ArtiZanat čiji je cilj popularizacija kreativnih djelatnosti i dizanje javne svijesti o važnosti i prednostima male proizvodnje. Kreativci rukotvorci okupljeni u ArtiZanatu stvaraju sa svrhom i posvećeni pitanjima održivosti kontinuirano rade na razvoju održivog poslovanja, pažljivo biraju materijale, promišljaju o procesu izrade i životnom ciklusu predmeta s njegom i brigom o utjecaju na okoliš', poručila je Marta, predsjednica udruge ArtiZanata, istaknuvši kako im je jako stalo da populariziraju stvaralaštvo i pokažu koju vrijednost i blagodati ima za osobni, ali i društveni razvoj. 'Baš zato će posjetitelji u sklopu Kreativnog boravka moći sudjelovati u radionicama i kreativnim aktivnostima. Također, jako smo sretni i da će nam se na sajmu pridružiti Udruga Rea iz Samobora koja brine o napuštenim psima i macama i u čijoj se ponudi mogu naći radovi kreativaca volontera pa se kupovinom može pomoći udruzi odnosno životinjama o kojima udruga brine.', dodala je.

Moda Rent4style nudi 200 svečanih haljina i drugih komada za najam, a iza ideje stoji naša influencerica

Osim radionica, održat će se i predavanje na kojem posjetitelji mogu naučiti kako se ispravno brinuti za svoju odjeću te kako ispravnom njegom učiniti da odjeća traje i traje, a iz ArtiZanata su pozvali sve posjetitelje da ponesu sa sobom odjevni predmet (majicu, haljinu, platnenu torbu ili slično) na koji će moći otisnuti jedan od 3 originalna eko dizajna po izboru (potrebna je prethodna najava za pripremu termotiska). Svi oni koji to budu željeli, dan će imati prilike završiti oslikavanjem kanom i ukrašavanjem ruke ovom ljekovitom biljkom.

Marta nam je otkrila i da su već u planu pop up sajmovi tijekom jeseni i zime te da je u pripremi i jedan pop up event s ponudom odjeće kao i božićni sajam, a kako nam niti jedno događanje ne bi promaknulo, najbolje je, kaže, da zapratimo njihov Instagram i Facebook profil gdje ćemo pronaći sve o radionicama i drugim događanjima koje organizira udruga, ali i članice i članovi samostalno. 

Raspored radionica

10.00 – 13.00 Slikanje točkanjem – radionica osnova točkanja koje su vam potrebne da izrazite svoju kreativnost i stvorite vlastito umjetničko djelo. Na slikarskom platnu slikat ćemo Krošnje, one su neiscrpna inspiracija.
*Prijave na studio.varuna@gmail.com ili na mob 095 870 2059*

11.00 – 12.30 Sitni popravci od velike važnosti – radionica ručnih popravaka nekih odjevnih predmeta koje svatko može svladati i napraviti kod kuće.
*Prijavi se na info@shopdarkona.com*

13.30 – 15.00 Baš moj! Tropika biljni terarij! – radionica izrade biljnih terarija. Po svom ukusu izradite biljni svijet u staklu i ponesite ga u svoj dom + poklon iznenađenja
*Prijave putem maila na tropika.hr@gmail.com ili na messenger stranice Tropika Green Boutique.*

Raspored drugih aktivnosti:

10.00 – 10.45 Predavanje: Kako učiniti svoju odjeću (gotovo) neuništivom

15.30 – 17.00 Termotisak – tisak originalnog dizajna po izboru, na majicu (izbor 4 različita originalna dizajna)
*Prijave na snjezana@paramparam.eu (potrebno odabrati dizajn radi pripreme)*

16.00 – 17.00 Oslikavanje kanom
Prijave na oonewithnature@gmail.com
(Mail sadrži dva slova o, nije greška)

Posjeti Miss7.24sata.hr