Krafne od kiselog tijesta, to se mora probati! Nije ni čudno što se ispred pekare 'Kruv' čeka u redu

- Krafne su najtraženija slastica u ovome razdoblju, njihov nas okus podsjeća na djetinjstvo i bezbrižnija vremena
- Iako smo tada poznavali samo krafne s marmeladom, danas imamo prostranstvo vrsta i okusa
- Posebno su nas privukle one od kiselog tijesta iz splitske pekare 'Kruv' jer i okus i izgled su neodoljivi
Kada netko spomene krafne, sjetimo se djetinjstva i toplog tijesta punjenog marmeladom i posipanog šećerom. Krafna ili pokladnice i simboliziraju ovo razdoblje prije maškara, a danas se umijeće pravljenja krafni pretvorilo u umjetnost koja nudi razne okuse, punjenja i dodatke. Gotovo sve pakare i slastičarne nude svoje verzije ovog omiljenog deserta, a nas su pak privukle one od kiselog tijesta iz splitske pekare 'Kruv' ispred koje se uvijek čeka red. Saznali smo i zašto!
Splitska pekara 'Kruv' poznata je po kiselom tijestu koji se u zadnje vrijeme jako populariziralo. Kiselo tijesto, osim što je nešto novo, drukčije i veoma ukusno, ima i niz benefita za zdravlje poput lakše probavljivosti, regulacije glukoze u krvi i apsorbacije hranjivih tvari. Stoga nije ni čudo što se ispred splitske pekare uvijek čeka red, pogotovo od 15. siječnja kada se ekupa iz 'Kruva' vratila s godišnjeg i otvorila vrata svoje pekare. Njihove krafne punjene su čokoladom i kremom od pistacija, a osim u pekari, mogu se probati u kafiću Utopia.
Ove su krafne dokaz da siječanj ipak nije najdepresivniji mjesec u godini!