Konačno recept koji smo dugo čekale: kako do bikini figure u tri brza koraka. I stvarno djeluje, kunemo se!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ima li tebi smisla da ljeto i godišnji odmor nama ženama postaje najstresniji dio godine jer nemamo savršenu figuru? Nama nema.
  • Nisi skinula onaj šlauhić oko struka, ni zacrtanih 8 kilograma unatoč svim savjetima i brzopoteznim dijetama? Odlučile smo da nećemo sjediti i plakati zbog toga. Stvarno nije vrijedno
  • Donosimo jedini smisleni recept kako do bikini figure, beach bodyja ili kako već tu torturu nazivaju u samo ti koraka

Najnapetija faza godine - svibanj i lipanj, prema kojoj je božićni stres praznik u wellness centru je prošla, a ti vrlo vjerojatno, kao i nekoliko milijuna žena diljem svijeta nisi uspjela skinuti xy "nepoželjnih" kilograma i istesati tijelo tako da se bez srama skineš u badić. Čestitamo, nismo ni mi. I što sad? Sjesti i plakati? Odreći se kupanja i sunčanja?  Živjeti idućih tjedan dana samo na vodi (već je 20. srpanj) i nadati se da će se dogoditi čudo do polaska na godišnje? I na kraju ipak završiti grizući se i s kompleksom manje vrijednosti jer se naše tijelo ne uklapa u izmaštanu sliku ideala?

PINKYPROMISS U Europi svakih šest minuta jedna žena umre od ove bolesti. Jesi li se već pregledala?

Last minute figura

Stvarno nema smisla. Iako naslov to sugerira, ovo nije još jedan teks tipa „Last minute bikini figura u samo dva tjedna“ ili „7 savjeta do savršenog tijela za ljeto.“ Nisu imali puno smisla ni prije dva mjeseca, ali što ćeš kad uvijek podlegnemo toj paranoji da vrijedimo samo onoliko koliko smo mršave/smršavile do ljeta.

Beach body ili body positivity?

Je li koncept bikini figure već odavno zastario? Čini se da jest. Naime, body positivity, ljubav prema sebi, samouvjerenost, body-diversity: sve to odavno više nisu toliko strane riječi, nego su trendovski izrazi koji sve više konkuriraju izrazima „summer-body“ i „figura za plažu“. Međutim, proces ja jako polagan te treba vremena da promijenimo način razmišljanja. Premda je pomisao na ljubav prema sebi jako lijepa, ipak se još sramimo onoga što se prelijeva preko ruba badića, preširokog struka, celulita. 

Moda Ova konzervativna modna pravila žene s bujnijim oblinama trebaju odmah početi ignorirati

Krivi koncept

Cijelo to ludilo oko izgleda tijela i ljepote je društveni koncept. I to krivi. S kojim svake godine teku milijuni u kase beuaty i nutricionističke branše koji mame proizvodima „koji sada i odmah i doista“ tope kilograme, a milijune žena čine nesretnima bez razloga. Međutim, bikini figura ne bi trebala govoriti o određenom konfekcijskom broju ili težini. Trebalo bi svima biti jasno da je bikini figura, pa, jednostavno tijelo u bikiniju – u kojem se možemo osjećati jako dobro bez obzira na veličinu, oblik i težinu.

via GIPHY

Tri laka koraka

Još nešto na temu ljubavi prema sebi: naravno da ima dana kad se ne osjećamo lijepo. Ne možemo se svaki dan nanovo zaljubiti u svoju sliku i priliku. Doduše, ljubav prema sebi i pozitivan stav prema svom tijelu enormno su važni – a to da ćemo se baš svaki dan osjećati dobro u njemu, također je utopija i stvara nam pritisak.

Činjenica je da nam smanjivanje tog pritiska može pritom jako pomoći. Jednostavno odahni (opusti trbuh, nemoj ga uvlačiti). Uzmi svo to ludilo oko izgleda tijela s više humora i opuštenosti. Naime, žene koje nose veličinu 34 nisu ništa više ili manje sretnije u bikiniju. Žalosno, ali istinito. Osim toga, „Dva tjedna turboljenčarenja na plaži ili uz bazen“ je puno primamljiviji izazov. A red je da na kraju otkrijemo i tajnu kako u tri koraka do vitkog tijela spremnog za plažu: 

1. Odjeni badić

2. Nabaci veliki osmijeh

3. Kreni na plažu - i uživaj

Posjeti Miss7.24sata.hr