Kladimo se da kajganu još nisi pripremala na ovaj način, ali kad probaš - svi oko tebe će ti biti zahvalni
- Možda će ti zvučati kao novost, ali kajgana iz pećnice je doista odlična metoda
- Ako još nisi pokušala onda ti definitivno preporučujemo da isprobaš ovaj recept
- Jednostavno se spravlja, a idealan je ako imaš goste ili radiš doručak za ukućane
Kajgana spada među najjednostavnija i najbrža jela. Nažalost, kad je riječ o velikim porcijama, teško je odjednom na stol poslužiti toplu kajganu za sve. U slučaju da imaš goste ili spontano kuhaš za cijelu obitelj, imamo prijedlog za tebe: kajgana iz pećnice!
Sastojci:
• 10 jaja
• 50 ml mlijeka
• sol, papar
• malo ulja ili rastopljenog maslaca za kalup
• po želji 50 g naribanog sira (npr. cheddar ili gauda)
Priprema
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (odozgo i odozdo). Pomiješaj u posudi jaja, mlijeko, sol i papar.
Namasti kalup za složenac s uljem ili rastopljenim maslacem, ulij u to jaja te peci na sredini pećnice oko 10 minuta.
Zatim otvori vrata od pećnice, promiješaj jaja kuhačom te pospi sirom. Peci još tri minute u pećnici, ponovno promiješaj te peci još tri minute.
Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.