Kakvo savršenstvo! Jedva čekamo skuhati božićni džin po ovom jednostavnom engleskom receptu
- Koji ti je dio božićne tradicije najdraži?
- Nas su danas inspirirali ukusni blagi alkoholni gutljaji, topli i prošarani mirisima i okusima koji neodoljivo podsjećaju na blagdane
- Imali smo na umu i kuhano vino, ali ovaj put pobijedio je odličan engleski recept za kuhani džin kojem se baš veselimo!
Lampice, bor, ukrasi, pjesme…Božić je nezamisliv bez tradicionalnih obilježja, a među nima su i omiljeni topli napitci za odrasle. Kuhano vino mnogima je na vrhu liste ukusnih gutljaja u blagdanskoj sezoni, a posljednjih godina opako mu je počeo konkurirati I kuhani džin. Ma zapravo nema tu mjesta nikakvom rivalstvu, sretne smo što u sezoni za koju želimo da traje što dulje imamo više opcija da rasplamsamo božićni duh. A za jednu od njih, englesku verziju kuhanog džina pripremili smo odličan i jednostavan recept koji će ti obilježiti božićne blagdane na najbolji mogući način. Recept je dostatan za četiri osobe.
Sastojci:
- 100 ml džina
- 400 ml soka od jabuke
- ½ limuna izrezana na ploškice
- Lovorov list
- 4 klinčića
- 2 sjemenke kardamoma, lagano zdrobljene (ili kardamom u prahu)
- 1 mali štapić cimeta
- ½ žličice sjemenki korijandera
Za ukras
- 4 lovorova lista
- 2 prepolovljene ploške limuna
Priprema:
- Džin jednakomjerno raspodijeli u četiri čaše koje su otporne na visoke temperature
- Sok od jabuke ulij u lončić i dodaj sve ostale sastojke. Sadržaj lagano zagrijavaj do vrenja uz miješanje, a zatim ga procijedi. Začinjen i topao sok od jabuke raspodijeli u čašama s džinom i lagano pomiješaj kako bi se tekućine sjedinile.
- Svaku čašu ukrasi lovorovim listom, polovicom ploške imuna i posluži toplo.
U zdravlje!