Kakve veze ima zubna proteza sa sudoperom? Izuči, korisno je kad ti se začepi odvod...

Shutterstock Kako kod kuće lako odčepiti odvod
Vidi originalni članak
  • Ne brini zbog začepljenog odvoda
  • Umjesto sredstava za čišćenje cijevi, možeš koristiti ove kućne „pripravke“
  • Jedno sredstvo je doista neobično…

Ako voda u umivaoniku jednostavno ne želi otići ili ako stojiš do gležnja u vodi tijekom tuširanja, odvod je začepljen. Kemijsko sredstvo za čišćenje cijevi obećava brzo čišćenje. Sadrži jako alkalnu tvar (obično natrijev ili kalijev hidroksid) koja u kombinaciji s vodom dovodi do reakcije u kojoj se otapa organski materijal poput kose, peruti, celuloze, pa čak i ostataka hrane.

Nedostatak: premda se sredstvo za čišćenje cijevi jako razrijedi u kanalizacijskom sustavu, nije baš ekološki prihvatljivo. U najgorem slučaju, biljke i mikroorganizmi mogu nastradati, a životinje pretrpjeti ozbiljne opekline. Ako je vrijeme izlaganja predugo, postoji i opasnost od oštećenja cijevi.

Bljak: znaš li što se zapravo događa s kosom koja uđe u odvod?

via GIPHY

Ovo neobično sredstvo pomaže

U slučaju blagog začepljenja, sredstva za čišćenje proteza iz ljekarne mogu ti pomoći da ih očistiš. Kako bi to učinila, jednostavno izmrvi jednu ili dvije tablete u odvod. Zatim ulij još malo vruće vode, ali tek toliko da se tablete otope. Zatim ostavi da djeluje nekoliko sati - ili bolje preko noći - pa isperi sljedeće jutro.

Lakše čišćenje Tvoj umivaonik će uz ova 3 sastojka koja već imaš u kuhinji zablistati kao nikad prije, a očistit ćeš i odvod

Ova kućna sredstva također pomažu kod začepljenih odvoda

Sredstvo za čišćenje odvoda radi se od svestranih kućnih namirnica,  praška za pecivo i octa, koji u kombinaciji pomažu kod začepljenih cijevi. Jednostavno stavi tri do četiri žlice praška za pecivo u odvod i ulij pola šalice octene esencije. Odmah se počinju stvarati mjehurići i otapati nečistoće, a zatim moraš samo isprati vrućom vodom.

Posjeti Miss7.24sata.hr